Жътвена кампания 2020 започна в Сухиндол - РАПИД КБ ЕООД

Жътвена кампания 2020 започна в Сухиндол

РАПИД КБ и ЕТ Боянов и Боянов откриха жътва 2020 с техника CLAAS

ЕТ Боянов и Боянов е зърнопроизводител от района на гр. Павликени и обработва около 11 000 дка земеделска земя в село Димча и град Сухиндол.

Съвместно с официалния представител на CLAAS за България домакините откриха жътвена кампания 2020 по стар български обичай. Гости на събитието бяха кметът на Сухиндол инж. Пламен Чернев, председателят на Общинския съвет – Борислав Вълев и зам.-кмета Петьо Русев. Отправена бе молитва за берекет, а първият житен сноп бе даден на стопанина Борислав Боянов, който го дари с пара и пожелание за пълни класове и лека работа по полетата. Съставът за автентичен фолклор при читалище “Трезвеност 1870” в Сухиндол възпроизведе древния жътварски обичай “Зажънване” с много песни и танци.

Борислав Боянов сподели, че постоянно инвестира в нови машини, за да е конкурентно способен на колегите си в бранша. Днес за първи път в обработваемите им площи влезе чисто нов комбайн CLAAS TUCANO 440.

От тази година ЕТ Боянов и Боянов заложи на машини CLAAS и ще разчита на нов трактор ARION 630 и комбайн TUCANO 440 за своето стопанство.

С новия комбайн CLAAS TUCANO 440 в стопанството на Боянови очакват добив от пшеница 800 кг/дка и са убедени, че реколтата ще бъде прибрана бързо и без загуби.

БЮЛЕТИН

Абонирайте се за нашия бюлетин

Scroll to Top