Защита на данните

РАПИД КБ ООД, в качеството на оператор на уебсайта www.rapidkb.com, се отнася много сериозно към защитата на вашите лични данни. РАПИД КБ биха искали да знаете кога събираме данни, какви данни събираме и как ги използваме. РАПИД КБ прилагат подходящи технически и организационни мерки, за да гарантират спазването на законодателството относно защитата на данните както от тях самите, така и от външните доставчици на услуги, които действат от тяхно име.

Известие за защита на данните

Всички уеб системи, управлявани от РАПИД КБ, отговарят на съответните приложими законови разпоредби за защита на личните данни и сигурност на данните. РАПИД КБ вземат мерки, за да защитят личните данни срещу загуба, изтриване, фалшифициране, манипулиране и незащитен достъп. По-долу РАПИД КБ обясняват как работят с информацията, която се събира при достъпа на посетителите до уебсайта на РАПИД КБ.

Събиране и обработка на лични данни

„Лични данни“ означава всяка информация, свързана с личните или обективни обстоятелства, отнасящи се до конкретно или подлежащо на идентификация лице. Това включва цялата информация, която може да се използва за установяването на вашата самоличност, т.е. вашето име, адрес, адрес за кореспонденция и телефонен номер. Информация, която не може да бъде свързана с вашата самоличност (например статистически данни за ползването на уебсайтове) не се счита за лични данни. В общи линии можете да ползвате уебсайта на РАПИД КБ, без да разкривате вашата самоличност.

Ако потърсите информация от сайта www.rapidkb.com, от вас ще бъде поискано да посочите вашето име и други лични подробности. Въвеждането на тези данни е напълно доброволно. За някои действия, като заявяване на информационни брошури, някои данни са задължителни. „Задължителните полета“ са отбелязани със звездичка. Когато се искат допълнителни данни в полета, които не са отбелязани като задължителни, предоставянето на тази информация е доброволно.

Съхраняване на вашите лични данни

Вашата информация се съхранява от РАПИД КБ на специално защитени сървъри. Данните на тези сървъри са защитени срещу загуба, унищожаване, достъп, промяна или споделяне от лица без право на достъп с помощна на подходящи технически и организационни средства. Достъп до вашите данни е ограничен само до малък брой лица с право на достъп. Тези лица отговарят за техническото, деловото или редакторското осигуряване на сървърите. Въпреки това, независимо от редовните проверки не е възможно да се гарантира пълна защита срещу всички възможни рискове.

Като цяло преносът онлайн на данни от уебсайта и на вашите детайли върху уебстраницата www.rapidkb.com не е криптиран. Поради това е възможно трети страни да разглеждат и/или да имат достъп до пренасяните данни. РАПИД КБ ви препоръчват да не забравяте това, когато решавате дали и какви данни да пренасяте онлайн. За портали, които изискват отделна регистрация и логване, РАПИД КБ използват, когато е възможно, криптиране SSL (Secure Socket Layer) за преноса на данни.

Ползване и предаване на лични данни

РАПИД КБ ползват вашите лични данни изключително с цел да отговарят на вашите запитвания и/или за обработва вашите заявки, както и за техническото администриране на своите уебсайтове. Когато сте дали на РАПИД КБ вашето изрично съгласие за маркетингови дейности, РАПИД КБ ще използват вашите лични данни и за маркетингови цели съгласно посоченото. РАПИД КБ няма да предават вашите лични данни на трети страни за никакви други цели, по-специално реклама, без вашето изрично съгласие. Когато РАПИД КБ са задължени за това по силата на закон или съдебно постановление, те могат да предадат вашите лични данни на съответните отдели или организации, направили заявка за това.

Анализ на потребителски данни

Когато посещавате сайта www.rapidkb.com, има обща информация, която се събира автоматично (например ползван интернет браузър, брой посещения, средна продължителност на посещение, разгледани страници). Тази информация се използва за подобряване на привлекателността, съдържанието и функционалността на уебсайта. Такива данни могат по-специално да бъдат статистически регистрирани и анализирани.

РАПИД КБ използват също бисквитки в своя уебсайт. Бисквитките са малки текстови файлове, които е съхраняват на вашия компютър и се запаметяват от вашия уеб браузър. Бисквитките се използват често, за да бъде направен даден уебсайт по-лесен за използване от потребителите и по-ефективен. Те са необходими по технически причини, например за характеристики като функционирането на колички за пазаруване. РАПИД КБ използват „временни бисквитки“, които се заличават, когато затворите сесията на вашия браузър. Използват се също някои постоянни бисквитки, за да могат РАПИД КБ да ви разпознаят при следващото ви посещение.

Повечето уеб браузъри са настроени да приема бисквитки автоматично. Въпреки това можете да активирате запаметяването на бисквитки или да конфигурирате вашия браузър, така че да ви уведомява при изпращането на бисквитки.

Уеб проследяване

Webtrends

Уебсайтът www.rapidkb.com използва инструменти за уеб проследяване от Webtrends Inc., 851 SW 6th Ave. Suite 1600, Portland, Oregon 97204, USA (www.webtrends.com). Тяхното предназначение е да позволяват анализ на ползването на уебсайта. Когато посещавате уебсайта www.rapidkb.com, Webtrends събира и анализира информацията, предавана от вашия браузър. Данните се събират посредством пиксели (уеб маяци) вградени в уебстраниците, както и с помощта на бисквитки. Събраните данни, които се съхраняват изключително върху ИТ системи в Германия, се използват за създаването на анонимни потребителски профили, които се използват като база за уебсайт статистика. Въпреки това не се установява самоличността на отделните потребители и информацията не се свързва с други данни. Ако желаете, можете по всяко време да възразите срещу бъдещото събиране и съхраняване на данни от Webtrends.

Google Analytics

Този уебсайт използва Google Analytics, услуга за уеб анализ, предоставена от Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google“). Google Analytics използва така наречените „бисквитки“, текстови файлове, които се съхраняват на Вашия компютър и позволяват анализ на използването на уебсайта от Вас. По възложение на CLAAS, Google ще използва тази информация за оценка на използването от Вас на уебсайта, за съставяне на доклади за дейността на уебсайта и за предоставяне на CLAAS на други услуги, свързани с използването на уебсайта и интернет.

CLAAS използва Google Analytics за анализиране и редовно подобряване на използването на нашия уебсайт. Чрез събраните статистически данни офертите могат да бъдат подобрени и оформени по по-интересен начин за Вас като потребител.

Правно основание за използването на Google Analytics е чл. 6, ал. 1, стр. 1, буква е) от ОРЗД и чл. 15, ал. 3 от Закона за електронните медии (TMG). Нашият „интерес“ е в подобряването на нашите оферти, както и в оптимизирането на уебсайта.

IP анонимизация и предаване на данни

Информацията, генерирана от бисквитката за използването на този уебсайт, по правило се предава и съхранява на сървър на Google, базиран в САЩ. CLAAS използва Google Analytics на този уебсайт с разширение „_anonymizeIp ()“. В резултат на това по-нататъшната обработка на IP адресите ще се извършва в съкратен формат. По този начин може да се изключи идентификация на отделните потребители. Ако събраните за Вас данни бъдат свързани с дадено лице, това ще бъде незабавно изключено и съответно личните данни ще бъдат изтрити веднага. В рамките на анонимизацията на IP адреса, Вашият IP адрес ще бъде предварително съкратен от Google в държавите-членки на Европейския съюз или в други държави, които са страни по Споразумението за Европейското икономическо пространство. Пълният IP адрес се предава на сървъра на Google в САЩ само в изключителни случаи и се съкращава там. Google е със седалище в САЩ и е сертифициран по Щита за личните данни в отношенията между ЕС и САЩ (EU-U.S. Privacy Shield) https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework

Актуалният сертификат може да бъде разгледан на следната връзка: https://www.privacyshield.gov/list

В резултат на това споразумение между САЩ и Европейската комисия, последната е установила подходящо ниво на защита на данните за компаниите, сертифицирани съгласно Щита за личните данни. За изключителните случаи, в които личните данни се предават на САЩ, настоящото споразумение осигурява адекватно ниво на защита на данните.

Деактивиране на Google Analytics / Възражение срещу събирането на данни

Предоставеният в рамките на Google Analytics от Вашия браузър IP адрес няма да бъде обединен с други данни на Google. Можете да предотвратите съхранението на бисквитките от съответната настройка на софтуера на Вашия браузър; отбелязваме, обаче, че в този случай е възможно да не можете да използвате всички функции на този уебсайт в пълния им обем. Можете също така да предотвратите събирането от Google на данните, генерирани от бисквитката и свързани с използването на уебсайта (включително Вашия IP адрес), както и обработката на същите от Google, като изтеглите и инсталирате добавката на браузъра (browser plug-in), достъпна на следната връзка: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

Повече информация за това как да обработвате потребителските данни в Google Analytics ще намерите в Декларацията за поверителност на Google: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de

Google Tag Manager

„Google Tag Manager“ е решение, което ни позволява да управляваме така наречените „Website Tags“ чрез интерфейс (и по този начин да интегрираме напр. Google Analytics, както и други маркетингови услуги на Google в нашата онлайн оферта). Самият Tag Manager (който имплементира маркерите) не обработва никакви лични данни на потребителите. По отношение на обработването на личните данни на потребителите е указана следната информация (ръководства за използване) към услуга на Google Tag Manager:https://www.google.com/intl/de/tagmanager/use-policy.html

Линкове към други уебсайтове

Този уебсайт съдържа линкове към други доставчици, които не са задължени по силата на настоящата политика за поверителност. Препоръчваме ви при напускане на уебсайта www.rapidkb.com да четете внимателно насоките относно защитата на данните на всички свързани уебсайтове, които събират лични данни. Например сайтът www.rapidkb.com съдържа линкове към страницата на феновете на РАПИД КБ във Facebook и YouTube. При такива линкове, за разлика от свързващите модули към социалните мрежи, не се предават никакви данни към операторите на тези социални мрежи. Вместо това кликването върху съответния линк отваря в нов прозорец фен страницата на РАПИД КБ във Facebook.

Информация и заличаване на вашите данни

Имате право да бъдете информирани за всички съхранявани от нас данни, които се отнасят до вас и, ако е приложимо, да давате указания съответно за тяхната промяна, блокиране или заличаване. При промяна на вашите адресни данни, например пощенски код, e-mail адрес или пощенски адрес, можете да уведомите РАПИД КБ с e-mail на адрес rapid.office@rapidkb.com, така че данните да бъдат коригирани или актуализирани. В противен случай, моля, свържете се служителя по защита на данните в РАПИД КБ във връзка с горепосочените права.

За контакти

За допълнителни въпроси и информация по темата за защита на данните в сайта www.rapidkb.com, моля, свържете се с нас: РАПИД КБ ООД, тел. 02/400-80-10, rapid.office@rapidkb.com.

Надзорен орган

Комисия за защита на личните данни

Електронна поща: kzld@cpdp.bg

Интернет страница: www.cpdp.bg

Център за информация и контакти – тел. 02/915-35-18

София, 25.07.2017 г.

Правна информация

Условия за ползване на сайта www.rapidkb.com

РАПИД КБ ООД си запазва всички права, свързани с текста, изображенията, логотипите, анимациите, видео съдържанието, звуковото съдържание и графиките, представени в този уебсайт, както и с разположението на съдържанието в него. Цялото съдържание е защитено с авторско право и други патентни права и не може да бъде ползвано, копирано, разпространявано или изменяно с търговска цел от трети страни. Ако не е изрично посочено друго, всички използвани логотипи, идентификационни табели на превозни средства, наименования на брандове, букви и емблеми на CLAAS и РАПИД КБ са законово защитени търговски марки и не могат да се ползват за рекламни цели или за разпространение на информация в публичното пространство без изричното писмено одобрение на РАПИД КБ ООД.

Уебсайтът www.rapidkb.com е изграден с възможно най-голяма грижа и внимание. Въпреки това, РАПИД КБ не поемат никаква отговорност за валидността, правилността или точността на предоставената информация. В допълнение, РАПИД КБ не са отговорни за никакви щети, които са пряко или косвено резултат от ползването на този уебсайт.

Включените в уебсайта www.rapidkb.com линкове към уебсайтове на трети страни, са дадени само за удобство. РАПИД КБ не са отговорни за съдържанието на тези уебсайтове. Освен това линковете към уебсайтовете на трети страни – доставчици не представляват препоръка или одобрение от страна на РАПИД КБ на тези уебсайтове, услугите, предоставяни от тези трети страни или информацията и съдържанието, предоставени в тези уебсайтове. Потребителят поема пълна и изключителна отговорност за ползването на уебсайтове на трети страни.

Ползването на този уебсайт не поражда никакви договорни или други подобни отношения между РАПИД КБ ООД и потребителя. РАПИД КБ ООД си запазват правото да изменят съдържанието и/или формата на този уебсайт или да прекратят услугата по всяко време.

Когато на потребителя се подсказва да въведе лични данни в уебстраница www.rapidkb.com, предоставянето на данни е напълно доброволно. Всички такива предоставени данни се третират напълно конфиденциално и се обработват изключително в съответствие с разпоредбите на немския Федерален закон за защита на личните данни.

БЮЛЕТИН

Абонирайте се за нашия бюлетин

Scroll to Top