Прикачни полеви пръскачки AMAZONE UX - РАПИД КБ ЕООД

Прикачни полеви пръскачки AMAZONE UX

Прикачните полеви пръскачки AMAZONE UX са с обем на бункера от 3200 до 11200 литра се отличават със своята стабилна и удобна за обслужване конструкция. С щанговите пръскачни рамена Super-S2 или Super-L2 с работни широчини от 15 до 40 м моделите UX са много ефективни машини.

Какво отличава пръскачките UX:

– Изключително здрава рама от профилна стомана
– Лек и с устойчив център на тежестта резервоар за течност за разпръскване с абсолютно гладки стени
– Избор от няколко варианта на управление със завиващ теглич и управление с теглич
– Щангови пръскачни рамена от 15 до 40 м със супер лека, стабилна и компактна профилна конструкция
– Паралелопрограмно окачване на щангите с многократна амортизация на ударите
– Опционално Profi сгъване за по-добро сгъване и DistanceControl за по-добро водене на щангите
– Включване на отделните дюзи AmaSwitch или AmaSelect като опция – за 50 см включване на частичните широчини
– Резервоар за промивно подаване с Power инжектор, за бърза, сигурна и точна работа
– Мощна, лесна за поддръжка бутална мембранна помпа със сигурен ход на сухо и самозасмукване
– Опционален пакет Comfort за автоматични процеси на напълване и превключване

Резервоар – удобен и много добър.

Компактният резервоар от полиетилен е особено сигурен и издръжлив. Абсолютно гладките вътрешни и външни стени, много малките кривини на резервоара и закръглените ъгли дават възможност за бързо и просто почистване отвътре и отвън. Oстатъчните количества са незначителни поради специално оформеното дъно на резервоара. Благодарение на оптимираната конична конструкция повече няма нужда от пречещи преливни стени. Течността се събира
напр. при спиране на пръскачката в центъра на резервоара и се успокоява. Безопасност и при високи скорости на движение.

Формата на резервоара на UX и компактните рамена на пръскачката AMAZONE осигуряват един ниско разположен център на тежестта и много компактни транспортни размери. Допълнително рамената на пръскачката с паралелограмното окачване вървят близо зад колелата.

Рамата – стабилна и гъвкава

Широката рама от изключително здрава профилна стомана, компактният резервоар и здравата конструкция на рамената на пръскачката осигуряват необходимата стабилност. Всички ръбове са закръглени, всички маркучи са прокарани защитено в рамата.

Опорна пета с хидравлично изместване във височина за повече комфорт

Интегрираната в рамата с възможност за изместване във височина опорна пета може удобно да бъде сгъвана и разгъвана хидравлично и облекчава прикачването към трактора. Серийно има ръчно задвижвана механична опорна пета.

Амортизиране на теглича за предпазване на рамената на пръскачката

Серийното амортизиране на теглича свежда до минимум предаването на колебателните движения към основната машина. Пружинната стомана в средната част на рамената на пръскачката (при рамената на пръскачката с 4 секции) е една друга мярка за предпазване на рамената на пръскачката при бързо движение на пътя и по полето.

Ос и спирачка – безопасността е на първо място

С разрешението за движение за скорост до 50 км/ч и опционалния ALB (автоматичен зависим от натоварването спирачен вентил) UX е перфектно подходяща за движение по пътищата. Комплектът гуми до 520/85 R46 (диаметър 2,05 м) има голяма базова повърхност за малък натиск върху почвата. Ширината на коловоза на неподвижните оси може да бъде избиран от 1,50 до 2,25 м. Със завъртане
на колелата се достигат две ширини на коловоза. Голяма гъвкавост може да бъде постигната с регулируемата ос (UX 3200/UX 4200) за безстепенно регулиране ширината на коловоза от 1,50 до 2,25 м. Големият просвет до почвата от около 80 см и равната гладка долна страна на машината с допълнителна отблъскваща ламарина от неръждаема стомана облекчават начина на работа и предпазват растителните култури. За екстремни условия има една хидропневматична амортизация на моста с патентована стабилизация на колебанията.

Брошура прикачни пръскачки AMAZONE UX

БЮЛЕТИН

Абонирайте се за нашия бюлетин

Scroll to Top