Томас Спиринг става част от Изпълнителния борд на директорите на групата CLAAS

Томас Спиринг става част от Изпълнителния борд на директорите на групата CLAAS

ТОМАС СПИРИНГ СТАВА ЧАСТ ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ БОРД НА ДИРЕКТОРИТЕ НА ГРУПАТА CLAAS

Томас СпирингОт 1 октомври 2023 г. Томас Спиринг ще се присъедини към Изпълнителния борд на директорите на групата CLAAS. Той ще отговаря за звено „Самоходни комбайни“ и ще е пряко подчинен на главния изпълнителен директор Ян-Хендрик Моор.

„Радваме се, че точно Томас Спиринг ще заеме тази важна роля в Изпълнителния борд на директорите на групата“, казва Катрина Клаас-Мюлхойзер, председател на Надзорния съвет на групата CLAAS. „Той познава CLAAS както никой друг и благодарение на различните позиции, които е заемал в Германия и чужбина, е идеално подготвен за новата си управленска позиция. Благодарим му за отличната работа, която е свършил досега, и му желаем добър старт и много успехи в новата му роля.“

Томас Спиринг е роден в Херцеброк-Клархолц в Източна Вестфалия, Германия и работи за CLAAS от 22 години. След дипломирането си по Бизнес администрация, той поема различни позиции и управленски роли в областта на контролинга, продажбите и финансите в Германия и чужбина. Като част от професионалното си развитие, Томас Спиринг е заемал позицията Финансов директор на CLAAS в Saxham, Обединеното кралство, за пет години от юни 2015 г. От 2017 г. е бил финансов директор на CLAAS Франция, отговаряйки за отдел Продажби и Сервизно обслужване за Западна Европа. От юли 2020 г. успешно управлява региона на Централна Европа като старши вицепрезидент.

От 1 октомври 2023 г. изпълнителният борд на директорите на групата CLAAS ще се състои от петима членове. В допълнение към главния изпълнителен директор Ян-Хендрик Моор и новоназначеният Томас Спиринг, това са финансовият директор Хенър Бьотхер, д-р Мартин фон Хойнинген-Хюне, отговарящ за дивизия Трактори и силажни машини, Технологии и Системи, както и Кристиян Радонс, оглавяващ направление Продажби и сервизно обслужване.

БЮЛЕТИН

Абонирайте се за нашия бюлетин

Scroll to Top