Лесно автоматично документиране с CLAAS - РАПИД КБ ЕООД

Лесно автоматично документиране с CLAAS

Актуализациите в TELEMATICS улесняват документирането

Лесно автоматично документиране с CLAAS

Благодарение на своята платформа TELEMATICS, CLAAS не само дава възможност за бърз преглед на състоянието на машината и настройките в реално време, а предлага и удобно решение за надеждно документиране работата на полето и събраната реколта. Автоматичното документиране означава, че данните за машината и земеделската информация могат съвсем бързо и лесно да се запаметят в конкретни директории. 

Лесно автоматично документиране с CLAAS

След като в TELEMATICS се зададат границите на полето, системата автоматично разпознава участъка, в който се намира машината. На база границите на полето и запаметените маршрути за всяка дейност платформата TELEMATICS генерира документация за конкретния участък за най-различни параметри. Системата е изцяло автоматизирана, което означава, че не са необходими никакви допълнителни действия от страна на водача или в администрацията.

Документиране на карти на добива с NIR сензор

При работа със силажокомбайн CLAAS JAGUAR количествата и стойностите на добива, отчетени от NIR (близка инфрачервена светлина) сензора, може да се анализират за всеки отделен участък. Одобреният от Германската земеделска общност (DLG) NIR сензор предоставя информация за състава на сухия материал, както и за градивни елементи като скорбяла, суров протеин, необработени растителни влакна, необработена пепел, сурови мазнини и захарно съдържание. Платформата TELEMATICS генерира ясни, а благодарение на NIR замерванията – и изключително точни карти на добива, подходящи за анализ на конкретни участъци. Ако е необходимо, данните и картите може да се експортират и прехвърлят в ISOXML формат. Възможност за документиране има и при дозировките на добавките за силаж, които се контролират с помощта на NIR замервания.

Лесно автоматично документиране с CLAAS

Автоматичен пренос на данни – възможен и от добавени устройства

Платформата TELEMATICS вече може да се свърже директно с много от добре познатите системи за управление на ферми благодарение на новия приложно-програмен интерфейс на CLAAS. Като резултат границите на участъка може автоматично да се прехвърлят към TELEMATICS, а данните от автоматично генерираната документация директно се предават към съответната система за управление на фермата. Това елиминира нуждата от ръчно експортиране и импортиране на данни, което значително улеснява работата и пести време.

Функцията TONI, налична в TELEMATICS на CLAAS, продължава да бъде единствена по рода си. Интерфейсът ISOBUS също може да се използва за документиране на данни от запаметени добавени устройства като балиращи машини и транспортни ремаркета, а при необходимост те може и да се експортират в ISOXML формат.

TELEMATICS се предлага като стандартно оборудване при много от тракторите и комбайните на CLAAS и освен опцията за документиране по заявка предлага дигитално дистанционно съдействие за дилъри. То включва предаване на неизправности към отговорния за продажбите и обслужването партньор на CLAAS, който може да заяви и достави точната резервна част след провеждане на дистанционна диагностика, като по този начин се пести време. Допълнителен елемент на дистанционното обслужване е и проактивният план за поддръжка, който осигурява безупречна, бърза и своевременна поддръжка, оптимално съобразена с нуждите на клиента.

БЮЛЕТИН

Абонирайте се за нашия бюлетин

Scroll to Top