Хелмут Клаас става почетен председател на Съвета на акционерите - РАПИД КБ ЕООД

Хелмут Клаас става почетен председател на Съвета на акционерите

Хелмут Клаас става почетен председател на Съвета на акционерите

Смяна на поколенията

Съветът на акционерите на CLAAS обяви Хелмут Клаас за почетен председател. Катрина Клаас-Мюлхойзер бе избрана за нов председател и поема отговорностите на своя баща.  

Хелмут Клаас заемаше длъжността председател на Съвета на акционерите в продължение на над 25 години. В този период CLAAS засили своето международно присъствие в страните извън Европа. Бяха открити нови заводи и представителства като например в Индия, САЩ, Русия, Китай и Южна Америка. Важен стратегически ход представлява придобиването през 2003 г. на френския производител на трактори Renault Agriculture.

В този период бе разработен и флагманът комбайн LEXION, който бе пуснат на пазара през 1995 г. И в момента той се слави като най-модерният и производителен комбайн в света, а през 2019 г. бе изцяло обновен. Категоричен успех е и разработването на самоходният силажокомбайн JAGUAR, с който CLAAS стана световен лидер по продажби. 

Избирането на Катрина Клаас-Мюлхойзер за председател на Съвета на акционерите представлява финалната стъпка към преминаването към третото поколение. Съветът определя стратегическото развитие на фамилното предприятие и работи в тясно сътрудничество с ръководството на концерна. Той се състои от външните членове Кристиан Бьорингер, д-р Франк Древес, Арне Лакайт, Герд Пескес, Карл-Албрехт  Бартмер и членовете на семейството – Катрина Клаас-Мюлхойзер, д-р Патрик Клаас, Фолкер Клаас, както и Хелмут Клаас.

БЮЛЕТИН

Абонирайте се за нашия бюлетин

Scroll to Top