250 000 продадени сеялки AMAZONE - РАПИД КБ ЕООД

250 000 продадени сеялки AMAZONE

Четвърт милион реализирани продажби при сеялките

250 000 продадени сеялки AMAZONE

250 000 продадени сеялки AMAZONE

След като надхвърли бройката 250 000 продадени сеялки в края на 2019, AMAZONE определено има специален повод за отпразнуване на това постижение. Не само заради впечатляващия обем от четвърт милион реализирани продажби, но и заради дългата история на успешната разработката на сеялките AMAZONE.

Историята на сеялките започва през 1947 г., когато инж. Хайнрих Драйер съвместно с г-н Кадеман разработват първата сеялка D1 с работна ширина от 2 метра, която била оборудвана с иновативното сеещо колело Elite за фини и нормални семена. Тази сеялка прави революция в засяването на междинни култури, тъй като, за разлика от другите сеялки по това време, D1 не изисква непрекъсната смяна на сеещите колела.

250 000 продадени сеялки AMAZONE

През 1966 г. за първи път на пазара е лансирана легендарната сеялка D4, комбинирана с активна ротационна брана. Нейната наследничка сеялка D7 се появява през 1972 г. и се превръща в най-продаваната сеялка в света за всички времена.

С лансирането на RPD DrillStar през 1988 г., AMAZONE предлага първият гумен клиноводен притъпкващ валяк.

Последната разработка в областта на комбинациите с конвенционални сеялки е Cataya, която разполага с прецизна дозираща система, електрическо задвижване на изсяващия валяк и централен център за настройки за бързо регулиране на дозиращата система и удобно калибриране.

250 000 продадени сеялки AMAZONE

През 1995 г. пневматичните сеялки допълват продуктовата гама при конвенционалните сеялки. В основата им стои пневматичен резервоар за семена за предни гуми с въртящ се култиватор и колесен уплътнител. Следващите разработки като популярната пневматична прикачна сеялка AD-P и по-нататъшната й оптимизация отвеждат технологията до днешната Centaya.

Centaya разполага с електричеки задвижван агрегат за превъртане на изсяващата норма и може да бъде оборудванa с двоен дисков нож на плуга TwinTeC+ или с един дисков нож RoTeC.

За да отговори на нарастващото търсене на комбинациите от сеялки и почвообработващи приспособления, въведената през 2001 г. пневматична сеялка Cirrus предлага голяма работна ширина –  от 3 до 6 метра. Флагманът на тази гама е наскоро лансираният Cirrus-CC. Моделът е оборудван с резервоар под налягане 4 000 литра с два електрически задвижвани сеещи агрегата и допълнителна система за транспортиране, която позволява да се прехвърлят едновременно два различни материала по метода на двойното полагане.

Д-р х. к. Хайнц Драйер успява да постигне още един пробив с пускането на директната сеялка NT и нейния наследник Primera DMC за директна сеитба и конвенционална сеитба. Изобретяването на работния орган за директна сеитба оттогава насам прави възможно извършването на директна сеитба върху разнообразни видове необработени почви. Освен това след Primera DMC серията сеялки с голяма работна ширина търпи развитие в последното десетилетие с излизането на Cayena и Condor. Благодарение на специалните им изсяващи органи и работна ширина до 15 метра, и двете сеялки могат да достигнат висока производителност върху изключително голямо разнообразие от почви. 

Това продуктово портфолио позволява на AMAZONE да предлага на своите клиенти широк асортимент от сеялки и методи за сеитба с работни ширини, вариращи от 2,5 метра до 15 метра, при различни почвени структури.

БЮЛЕТИН

Абонирайте се за нашия бюлетин

Scroll to Top