Повече с по-малко: компактни дискови брани CATROS от AMAZONE - РАПИД КБ ЕООД

Повече с по-малко: компактни дискови брани CATROS от AMAZONE

Всеки човек е устроен да иска повече, отколкото да дава. Инвестицията в дискови брани Catros на АMAZONE ще ви осигури точно това усещане на удовлетвореност.

Компактните дискови брани са идеални за почвообработка и интензивно разбъркване на почвата. Благодарение на лесното си теглене при работни широчини 2,5 до 12 м са възможни много висока работна скорост, съчетана с отлична производителност за единица площ. Обработката става изключително рентабилна, при това с рекордно нисък разход на гориво.

  • Повече стабилност
  • Повече възможности за приложение
  • Повече комфорт и качество на работа
  • Намален разход на гориво
  • По-ниски експлоатационни разходи

Изключително нисък разход на гориво

С компактните дискови брани Catros, безпроблемно можете да работите със скорости от 12 до 18 км/ч. Това и дава възможност за изключително високи производителности на площ и намалява до минимум необходимото работно време.

От решаващо значение, за да прецените инвестицията са разходите за гориво, за износване и за ремонт. За да се изчислят надеждно тези разходи, AMAZONE от много години насам извършва изпитателни измервания в сътрудничество с изпитателния център на германското земеделско дружество DLG Грос-Умщат.

При всички изпитателни измервания компактните дискови брани Catros се оказаха извънредно икономични откъм разход на гориво. Така при обработка на стърнища и средна дълбочина на обработка от 6 см – в зависимост от вида на почвата и топографията на терена – беше измерен разход на гориво от само 4 л/ха. Подобно ниско потребление на гориво беше измерено и при подготовка на сеитбеното легло.

Отделно окачване на дисковете

За оптимално напасване към контура на терена Дискове под остър ъгъл С ъгъл от 17° при предния и 14° при задния дисков ред, дисковете за Catros, Catros+ и CatrosXL са разположени особено стръмно. Това осигурява плавното предаване на сместа от почва и слама от първия към втория дисков ред и води до първокласно смесване на почва и растителен материал. В сравнение с плоско поставените дискове, ъгълът на изхвърляне при стръмното подреждане на дисковете е значително по-малък. Така разбърканата смес от почва и слама се полага правилно върху повърхността на почвата още преди задния вал.

Адаптиране към терена на отделните дискови елементи включително защита от претоварване, респ. защитата от камъни.

Catros XL

XL производителност при разораване на стърнища. За големи растителни маси.

Дълбочина на работа CatrosXL-дискове 5 до 16 cм

С 610-мм-дискове фино назъбен или грубо назъбен

Както и при компактната дискова брана Catros и Catros+, CatrosXL гарантира при работни скорости от 12 до 18 км/ч перфектен резултат от работата и високи производителности на площ. Настройването на дълбочината на работа става механично чрез регулиращи шпиндели или опционално, комфортно чрез хидравличното регулиране на дълбочината. За чисти свързващи движения и бързо преминаване от работно в транспортно положение се грижат сгъваемите и регулируеми външни дискове, а също и регулируемият външен предпазен щит пред валяка.

  • Необходима мощност от120 к.с.
  • С 3 м, 3,5 м до 4 м работна широчина
  • До 18 км/ч работна скорост
  • Оптимизирано положение на дисковете за надеждна работа и при тежки условия
  •  Неизискващо поддържане лагеруване на дисковете с контактен уплътнителен пръстен и смазка за целия период на експлоатация
  • Серийни гумени амортизатори осигуряват защита срещу камъни без необходимост от поддръжка
  • Независимо окачване на дисковете за оптимално напасване към контура на терена и много добро преминаване по него
  • Сгъваем и регулируем краен диск
  • Отворена конструкция на рамата за оптимално преминаване
  • Дискове с размер 610 мм за много органична маса
  • Широк спектър на приложение
  • Възможно е оборудване с навесна сеялка GreenDrill

Освен, че има различни дискове, Amazone предлагат и различна форма  – фино и едро назъбени дискове.

Лагерите са с метално уплътнение, за разлика от масово предлаганите.

Напълно автоматично хидравлична настройка на дълбочината на работа. По никакъв начин няма да ви се налага да  излизате от кабината си.

Има възможност за дооборудване с:
11 вида валяци; Режещ ротор; Прецизен заривач

На всички брани е възможно 3-точково агрегиране към трактора

При транспортен режим, транспортните колела са оборудвани с хидравлично окачване, което води до по-плавно движение.

Свържете се с нашите доказани специалисти, за да изготвят оферта спрямо конкретните ви изисквания: https://rapidkb.com/rapid-kb-contact/

БЮЛЕТИН

Абонирайте се за нашия бюлетин

Scroll to Top