AMAZONE UX SmartSprayer. Точна обработка на зони на най-високо ниво - РАПИД КБ ЕООД

AMAZONE UX SmartSprayer. Точна обработка на зони на най-високо ниво

Тази пролет AMAZONE ще стартира работата на полето на прикачната пръскачка UX 5201 SmartSprayer, разполагаща с 36 метра работна широчина на щангите. Точното прилагане на листните хербициди ще бъде проведено „зелено в зелено“ в реално време в периода на ежедневно пръскане при стопанство с големи обработваеми масиви. Технологията на камерата Bosch засича плевелите в междуредието, а дигиталният съветник за агрономически решения xarvio™ на BASF преценява прилагането. Прилагането на хербициди върху цялата площ от допълнителен резервоар също е възможно от това подаване, благодарение на помпената система с две линии. Понастоящем полевите изпитвания показват, че използването на тази технология намалява употребата на хербициди с до 90 % в зависимост от нивото на заплевеляване и условията на полето. Предстоящите тази година мащабни полеви опити при културите – рапица, царевица и захарно цвекло, допълнително ще изследват ползите от тази технология.

Системите на камерата и осветлението са оптимално интегрирани при пръскащата щанга.

При новоразработената високотехнологична пръскачна щанга модулите на камерата и осветлението на всяка дюза са интегрирани по такъв начин, че са в работна готовност и осигуряват прецизно секционно прилагане чрез системата за активно управление на щангите ContourControl, както и чрез системата за намаляване на вибрациите SwingStop, единствена по рода си на пазара. Комбинацията от индивидуално превключващи се клапани за честотна модулация на широчината и специално координирани дюзи Agrotop Spot Fan с разстояние от 25 см между дюзите осигурява прецизно секционно прилагане и максимално пестене на потенциала при работни скорости до 12 км/час.

Системата за разпознаване на изображения на Bosch открива всякакви плевели за милисекунди на много ранен етап на растеж, за да приложи хербициди върху целевата повърхност с висока точност и ефективност. Специално разработената технология за LED осветление осигурява поддръжка при затруднени условия на околната среда, като например сенки и, разбира се, през нощта. Друго предимство на интегрираното решение SmartSprayer е неговото превъзходство над сателитите и безпилотните самолети, тъй като растенията биват засичани в милиметровия диапазон, което прави възможно прилагането в реално време.

С прикачната пръскачка AMAZONE UX SmartSprayer постигате съществени икономии

Най-добрата специфична за полето настройка и препоръчителната хербицидна смес за системата SmartSprayer, както и препоръката кога да се използват, са  основани на усъвършенствания агрономически съветник за вземане на решения xarvio ™ (ADE) на BASF. Различни параметри като реколта, спектър на плевелите и метеорологични условия, автоматично се вземат от xarvio ™ FIELD MANAGER, обработват се за създаване на решение и се прехвърлят в системата SmartSpraying в съответствие с добрите земеделски практики за интегрирана растителна защита. Това гарантира, че прилагането на хербицида се извършва на точното място, в точното време и с правилната интензивност.

Заедно с Bosch и BASF, AMAZONE провежда широкообхватни изследвания и внедрява решенията в пазарен продукт с интердисциплинарно ноу-хау. Постепенното въвеждане на пазара на новаторската технология SmartSprayer, която е уникална в световен мащаб с нейните технически възможности и системен подход, ще продължи в следващите години.

Надеждна работа дори и на тъмно със специално разработената LED технология за осветление.

БЮЛЕТИН

Абонирайте се за нашия бюлетин

Scroll to Top