Новият ARION 440 - тракторът на всички времена - РАПИД КБ ЕООД

Новият ARION 440 – тракторът на всички времена

Купете своя АRION440 сега и получете ваучер за отстъпка при бъдеща покупка на инвентар за трактора

ОЧАКВАЙТЕ СПЕЦИАЛНА ОТСТЪПКА ПО ВРЕМЕ НА РЕКЛАМНАТА НИ КАМПАНИЯ ЗА #CLAAS 440!

  • Двигател с екологична категория Stage V – за чиста околна среда
  • Отлична икономия на гориво – за минимални експлоатационни разходи
  • Интелигентна трансмисия с пълна автоматизация – за отлична ефективност
  • Мощна хидравлична система „Load Sensing“ с помпи с капацитет до 150 л./сек. – за безпроблемна работа с всякакъв инвентар
  • Повишена товароподемност на задната навесна система – до 6,25 т.
  • Активен преден мост PROACTIV – за максимален комфорт
  • Климатизирана кабина с отлична видимост и седалка на въздушна възглавница за водача – за дългите работни дни
  • Автоматизация на функциите и процесите – за оптимална производителност
  • Надеждност и качество без конкуренция
Към стандартната високопрофилна кабина със стъклен или прозрачен люк на покрива, ARION 400 вече може да бъде конфигуриран с нископрофилна кабина или новаторска кабина PANORAMIC като опция. Последният предлага ненадмината цялостна видимост в този клас трактори, както и неограничена видимост към приставките на челния товарач, благодарение на непрекъснатото предно стъкло с площ от 2,41 кв. м. Вратите с широк ъгъл на отваряне позволяват удобен достъп на водача до кабината при пълен комфорт и безопасност. За някои модели се предлага кабина с 5 колонки с нечупливо странично стъкло от поликарбонат. Пакетът с LED-осветление се предлага по избор за всички варианти на кабината.

Всички модели от серията – от най-малкия ARION 410 до най-мощния ARION 470 – са  оборудвани с 4,5 л. 4-цилиндрови двигатели Fiat Powertrain, които съчетават най-модерната 4-клапанна технология и турбокомпресори с междинно охлаждане. Турбокомпресорите на ARION 430 и моделите над него са оборудвани и с разтоварващ клапан. Системата Stage V очиства отработените газове, използвайки ефективната комбинация от технологията SCRoF (селективна каталитична редукция на филтъра) и дизеловия оксидационен катализатор (DOC). По този начин двигателите не само работят чисто, но продължават да бъдат високо ефективни при ниска консумация на дизелово гориво и на синтетичен воден разтвор на карбамид (AdBlue). Горивният резервоар с капацитет от 140 до 190 литра обезпечава дългите работни дни, докато резервоарът за AdBlue от 17 или 22 литра се нуждае от зареждане само при всяко второ зареждане на гориво.

Всички двигатели са изключително лесни за поддържане; с интервал от 600 часа за смяна на масло, радиаторни панели, които се разтварят напред за лесно почистване и въздушен филтър, монтиран отпред за улеснен достъп, и който се нуждае от почистване от време на време, тъй като циклонното предварително очистване премахва около 90 % от замърсяването на засмуквания въздух.

Компактен, пъргав и здрав

ARION 400 комбинира предимствата на междуосие от 2,49 метра (ARION 410 и ARION 420) или 2,53 метра (ARION 430 – ARION 470) при компактна обща дължина. Заедно с ъгъла на завиване на предния мост до 55 градуса, това осигурява изключителна маневреност, подпомагана от новия зависим от ъгъла на завиване режим за  задвижване на четирите колела и опционалната система за  на променливи обороти на волана.

Независимо от компактните си размери, подобренията при трактора гарантират сигурен транспорт на прикачните инвентари и изключителна стабилност при работа с челен товарач. Това отчасти се свежда до разпределението на тежестта 50/50, без баласт.

Общото тегло на трактора е увеличено до 9,0 тона, като позволява товари с полезно тегло от 3,8 тона.

Новата опционална Load Sensing-помпа осигурява хидравлична мощност от 150 л/мин., което е достатъчно за посрещане на изискванията на най-взискателните потребители. Дори при икономичен режим на консумация на гориво при 1600 об./мин., помпата осигурява дебит от 110 л/мин. Това прави общо четири предложения за помпи, състоящи се от два хидравлични кръга с отворен център, доставящи съответно дебит 60 и 100 л/мин. и хидравличната система Load sensing, с дебит  от 110 л/мин. Двете версии на Load sensing-помпите предлагат и увеличена товароподемност на задния навес от 6,25 тона.

Напълно интегрираният преден навес и фабрично предлагания челен товарач са също основни предимства на серията. Двата механизма може удобно да бъдат управлявани чрез мултифункционалния лост, с възможността за контрол на челния товарач чрез ELECTROPILOT (CIS или CIS +) или FLEXPILOT. Така не се налага да променяте позицията на ръката си. Управлението с ELECTROPILOT може да бъде регулирано така, че да е удобно за водача. А новата система за автоматично засичане на монтиран челен товарач спестява необходимостта от ръчно превключване на хидравличните функции.

Подобно на своите предшественици, новият ARION 400 може да бъде конфигуриран по различни начини, за да отговори на изискванията и условията на клиентите. Предлагат се окачване на предния мост PROACTIV, механично двуточково окачване на кабината и различни опции на седалката за допълнително повишаване на комфорта на водача. Както предният, така и задният наведс, а също и челните товарачи CLAAS, са оборудвани със системи за поглъщане на вибрациите.

Обърнете се към най-близкия до вас представител на РАПИД КБ, за да получите ваучер за отстъпка при бъдеща покупка на инвентар за трактора.

БЮЛЕТИН

Абонирайте се за нашия бюлетин

Scroll to Top