Цифрови приложения за трактори, обединени по практичен начин - РАПИД КБ ЕООД

Цифрови приложения за трактори, обединени по практичен начин

С три цифрови пакета за трактори ARION и AXION CLAAS комбинира по практичен начин решения за управление, документиране и приложениe, заедно с 365FarmNet, в различни степени на оборудване. Целта е да се улеснят земеделските производители и предприятията за селскостопански услуги при избора на дигитални инструменти за техните нужди. Всеки цифров пакет включва и индивидуален инструктаж. Още от самото начало и начинаещи, и напреднали потребители, ще получат помощ от специалистите в РАПИД КБ и нашите дилъри, по отношение работата с цифровите инструменти и платформи. Така, още от момента на покупката, всеки клиент ще има на разположение дигитален експерт за консултации.

Три цифрови пакета за всички нужди на практиката

При покупка на трактор лесно можете да се объркате от непрекъснато нарастващия брой предлагани опции. Поради това CLAAS комбинира подходящо оборудване в областта на системите за автоматично водене и ISOBUS, документирането и специфичните за отделните секции приложения в цифрови пакети, които отговарят на типичните потребителски профили в селскостопанската практика. При това трите модула SMART MACHINE, SMART SERVICES и SMART FARMING -УМНА МАШИНА, УМНИ УСЛУГИ и УМНО ЗЕМЕДЕЛИЕ, са взети предвид в различна степен. Значително се опростява конфигурацията на целия трактор, в който цифровите приложения и инструменти заемат все по-голяма част.

Основното оборудване включва винаги основните функции на управлението и машинната комуникация, достъп до CLAAS connect (онлайн магазини, цифрови инструкции за работа, ръководства за смазочни материали и документи за обучение) и 5-годишен лиценз за ДИСТАНЦИОННО ОБСЛУЖВАНЕ, т. нар. REMOTE SERVICE. REMOTE SERVICE предлага бърза дистанционна поддръжка чрез дистанционна диагностика при спиране на машината, както и проактивни сервизни съобщения, които опростяват поддръжката. Винаги е включен достъп до 365FarmNet за основната селскостопанска документация, включително модул 365Active и три пакета 365Active с едногодишен лиценз. С пакетите 365Active е възможно документиране на времето, свързано с работата на полето, на аналогови машини и устройства, както и сравнение на времето за работа на полето, времето за пътуване и времето за престой. Всички цифрови пакети включват професионален първоначален инструктаж.

Цифров пакет I: Лесно документиране

Цифров пакет I служи като въведение в автоматичното документиране на работата по полетата. Обхватът на оборудването съответства на базовия при цифровите пакети. Има и едногодишен лиценз за TELEMATICS, включително автоматично документиране. Следователно цифров пакет I е подходящ за лесна оценка на използването на машината по различните полета, независимо от останалите машини и разходните количества, при което за отделните блокове могат да бъдат определени специфични сортове или средства. Данните могат да бъдат извиквани както на мобилни устройства, така и на компютър.

Цифров пакет II: Повишаване на ефективността

На базата на цифров пакет I, цифров пакет II включва S10 терминал ISOBUS и сигнал RTK NET* или SATCOR 15, при което са включени лицензионните такси за 1 година ползване. Лицензите за TELEMATICS и автоматичното документиране са включени за 5 години. Благодарение на ISOBUS Task Controller (TC Bas) колеите могат да се сменят и да се намират отново междусекторно. Чрез достъп до 365FarmNet са включени планиране на колеите и ISO XML модул за експортиране на данни и обмен на данни, всеки с едногодишен лиценз. В допълнение към сателитното автоматично управление с изчисляване на оптималните колеи, цифров пакет II също така дава възможност за документиране на полската работа и оценка на параметрите на машината.

Цифров пакет III: Пълно използване на потенциала

Най-високото ниво на оборудване, цифров пакет III, включва всички функции на цифрови пакети I и II. RTK NET е включен тук като серийно производство, плюс двата допълнителни контролера на задачи ISOBUS TC SectionControl и TC Geo за превключване на секции и обработка на апликационни карти. Модулът CropView в 365FarmNet с едногодишен лиценз е съществена част от пакета. В това лесно за ползване приложение земеделският стопанин може самостоятелно да създаде апликационни карти или потенциални карти за сеитба и торене, и да ги обработи в терминал S10. Тези приложения се основават на сателитни данни от Европейската космическа агенция (ESA), които могат да бъдат разглеждани и анализирани до 5 години назад. На базата на тази историческа информация е много лесно да се създадат и потенциални карти за сеитба. С изчислените данни те показват стабилни и относителни разлики в биомасата, при което стават разпознаваеми модели, които често не се виждат на отделните карти. Следователно цифров пакет III е особено подходящ за земеделски производители, които искат да извлекат повече от своите ISOBUS устройства, просто с няколко щраквания да работят и документират специфично за отделните секции – за ефикасно и ефективно използване на участъка.

Цифровите пакети на CLAAS в резюме:

 

 

Лесно документиране Цифров пакет I

Пестене на време и комфорт

Цифров пакет II

Ефективна

работа

Цифров пакет III

 

 

 

Smart Machine

Комуникационен модул (UCM) – База за изграждането на мрежи

Y

Y

Y

TELEMATICS advanced + автоматично документиране

1-годишен лиценз

5-годишен лиценз

5-годишен лиценз

CLAAS GPS Pilot Ready

Y

Y

Y

S10 – пакет за управление RTK NET или SATCOR 15 (вкл. 1-годишен лиценз)

SATCOR 15 / RTK NET*

RTK NET

(ISOBUS) TC GEO –  Обработка на карти на приложения

Y

(ISOBUS) TC SC –  Обработка на частични широчини

Y

(ISOBUS) TC GEO –  Използване на колеи

Y

Y

 

Smart Services

CLAAS connect –  Магазини, конфигуратор, инструкции за експлоатация …

Y

Y

Y

Дистанционно обслужване с 5-годишен лиценз –  Дистанционна диагностика и предоставяне на помощ в сервиз

Y

Y

Y

 

 

Smart Farming

Достъп до 365 FarmNet

Y

Y

Y

-Модул Active + 3 кутии Active (вкл. 1-годишен лиценз)

Y

Y

Y

Модул Планиране на колеи (вкл. 1-годишен лиценз)

Y

Y

Модул ISO XML (вкл. 1-годишен лиценз)

Y

Y

Модул Crop View (вкл. 1-годишен лиценз)

Y

 

Първоначален инструктаж

Y

Y

Y

 

Y Налично              – Не е включено в пакета

 

*Допълнителни разходи за RTK NET

 

БЮЛЕТИН

Абонирайте се за нашия бюлетин

Scroll to Top