CLAAS AXION 960 CEMOS спечели приза Устойчив трактор на 2021 година! - РАПИД КБ ЕООД

CLAAS AXION 960 CEMOS спечели приза Устойчив трактор на 2021 година!

CLAAS AXION 960 CEMOS спечели приза Устойчив трактор на 2021 година!

21 декември 2020, Льо Ман/Харзевинкел. Международно жури от 26 специализирани журналисти избра CLAAS AXION 960 CEMOS за Най-устойчив трактор на 2021 година. Това отличие подчертава практическото значение и уникалността на диалоговата система CEMOS за трактори.

Всяка година жури от 26 земеделски журналисти от 25 държави определя отличията за Трактор на годината. Обичайно победителите се награждават всяка поредна година на международното земеделско изложение Агритехника. Тази година, поради пандемията от корона вирус, церемонията по награждаване за първи път се проведе във виртуален формат и бе излъчвана на живо. AXION 960 CEMOS отвя конкуренцията от 17 други финалисти в категорията „Най-устойчив трактор на 2021 година”. Отличието за устойчивост се присъжда на трактори, които се открояват с изключително устойчиви технологии. 

„Благодарение на системата CEMOS, CLAAS AXION 960 прави огромна стъпка в устойчивото земеделие. Никога досега технологиите не са били толкова лесни за използване както е при този трактор. Оптимизацията на автоматиката и цялата електроника на този модел трактор, в това число оптимизацията на налягането на гумите, позволява забележително пестене на гориво и много по-ефективно представяне на полето при всякакви условия на работа”, гласи обосновката на журито.

CLAAS представи последната серия големи трактори AXION 900 Stage V през септември 2020 г.

Новото подобрение при тези модели е възможността за избор на оборудване или модернизирането му със системата за контрол на налягането на гумите CTIC и самообучаващата се диалогова система CEMOS за трактори. Това подобрение наскоро получи признанието на Германската земеделска общност – обозначението „DLG approved“, за постигнатото спестяване на гориво до 16,8 процента и увеличена производителност при култивиране с 16,3 процента (тестов доклад DLG 7096).

CLAAS AXION 960 CEMOS спечели приза Устойчив трактор на 2021 година!
CLAAS AXION 960 CEMOS спечели приза Устойчив трактор на 2021 година!

„Радваме се, че AXION 960 с CEMOS успя да убеди критичното жури с набор от аргументи”, обобщава Кристиан Радонс, член на Борда на директорите на CLAAS и Ръководител на Международния отдел Продажби и Сервиз. „Нашият най-мощен стандартен трактор комбинира не само комфорт и първокласно предаване на мощност, но също така и цялостно отлично представяне. Уникалната система CEMOS за трактори доказа значително повишена ефективност в допълнение към чистите ползи от баластирането и налягането на гумите. Това не просто подпомага земеделските производители по отношение на оптимизиране на време и разходи, но намалява натиска върху околната среда. Потреблението на гориво, въглеродните емисии и уплътняването на почвата са само три аспекта, които се повлияват положително от CEMOS за трактори, от гледна точка на устойчивост. Освен това интегрираният асистент за обработка на почвата също спомага за задаване на идеалните настройки за плугове от осем водещи производители.”.

CLAAS AXION 960 CEMOS спечели приза Устойчив трактор на 2021 година!

Серията големи трактори CLAAS AXION 900 покрива диапазона от 325 до 445 к.с. максимална мощност на двигателя и отговаря на стандартите за ниво на емисии Stage V. С CEMOS за трактори могат да бъдат снабдени AXION 900 CMATIC, AXION 800 CMATIC и ARION 500/600 CMATIC с тъч дисплей CEBIS, и произведените след    2018 г. трактори от тези серии.

С помощта на специален онлайн калкулатор: https://www.claas.co.uk/products/technologies/cemos-2020/calculator, земеделските производители могат индивидуално да изчислят потенциалните икономии за тяхната дейност, както и спестени въглеродни емисии. Признанието на Германската земеделска общност “DLG approved” от практическото

изпитване (тестов доклад на DLG 7096) бе присъдено, след като CEMOS за трактори доказа, че намалява разхода на гориво при всички тестващи водачи, в сравнение с техните индивидуални настройки, като същевременно подобрява производителността при 80 процента от водачите. По този начин CEMOS потвърждава, че подобрява дори най-добрите водачи. Последното поколение на системата за контрол на налягането на гумите CLAAS CTIC е налична за всички трактори AXION.

Тестовият доклад на Германската земеделска общност и материали за CEMOS можете да изтеглите от тук: https://dam.claas.com/pinaccess/showpin.do?pinCode=i078tZu37ji6

БЮЛЕТИН

Абонирайте се за нашия бюлетин

Scroll to Top