CLAAS XERION 12 вече работи по българските полета (ВИДЕО) - РАПИД КБ ЕООД

CLAAS XERION 12 вече работи по българските полета (ВИДЕО)

В това видео ще ви представим най-мощния трактор в света с безстепенна скоростна кутия CLAAS XERION 12.650 в стопанството на нашите домакини Братя Клатурови, град Славяново. Те са първите български фермери закупили трактор XERION 12.650 в България.

„Тракторът представлява ново поколение от модела XERION, който е разработен, за да отговори на най-високите изисквания за тежки обработки в съчетание с тежки инвентари, които са вече на пазара. Оборудван е с двигател Mercedes с мощност 650 к.с. и е най-мощният модел на CLAAS в гамата трактори. Машината е с твърда самоносеща рама, за да може да поеме големите натоварвания и да покрие изискванията към този клас машини и съответно да даде възможност за баластиране с големи тежести и копиране с тежки инвентари. Машината е оборудвана с безстепенна трансмисия, което също е уникално за този клас машини, т.к. в момента е най-мощният трактор с безстепенна трансмисия на пазара. Целта на тази конструкция е да може да се предаде огромната мощност от двигателя ефективно към терена и към задвижването на трактора. Задвижването е реализирано с гумени вериги, които са също разработка на CLAAS – системата Terra Trac, която е известна от комбайните на марката. Те дават възможност за едно ефективно пренасяне на теглителната сила, която може да създаде този трактор, към терена. Съответно да намали в максимална степен утъпкването на почвата и да гарантира една отлична ефективност на работа. Това, което е характерно за задвижването е, че CLAAS са успели да постигнат в голяма степен комфорт за водача, поради естеството на конструкцията. Тук имаме точки на ротация на гумено-верижното задвижване, което дава възможност за плавно поемане на неравностите по терена и съответно гасене на вибрациите, т.к. в системата на задвижването има и гумени тампони, които целят точно това.

Производителността и върховата теглителна мощ на тракторите XERION са в резултат на повече от 25-години опит в разработката на серията и безкомпромисното качество на вложените части. При CLAAS XERION 12.650 силата е повече мощността. Моделът се предлага с централна затворена хидравлична система с максимален капацитет от 537 л./мин., която покрива изискванията на всички съвременни инвентари на пазара в момента.

XERION 12.650 е уникална машина като конструкция в момента на пазара и ние се радваме, че България е една от държавите, в които може да се види на живо и работи вече по българските полета.

Повече информация за машините CLAAS и AMAZONE може да получите от официалния представител на марката за България – РАПИД КБ на тел. 02 400 80 10, както и www.rapidkb.com.

БЮЛЕТИН

Абонирайте се за нашия бюлетин

Scroll to Top