Как се става земеделски пилот? - РАПИД КБ ЕООД

Как се става земеделски пилот?

Миналата седмица в story в нашите социални канали @claas.bulg и #rapidkb1 само ви загатнахме, а днес ще ви разкрием какво се случва в пловдивските полета, които ние, като единственият официален представител на #CLAAS за България провокираме местните земеделци.

Екип от специалисти от старозогорския ни филиал, ръководен от Пенко Лазаров, показа нагледно на земеделците от областта предимствата при работата с мощния трактор AXION 950, когато е инсталиран верният помощник GPS PILOT и разбиващият култиватор на Amazone Ceus 4000, пред който няма невъзможни за обработка площи.

Този месец екипът на РАПИД КБ направи 10 демонстрации в пловдивска област и извода от всичките показа само едно: ръка да пипне, око да види и земеделците се превръщаха в истински пилоти, при качването си в кабината на AXION 950 с напълно автоматичния GPS PILOT, който:

  • осигурява активно управление на управляващата хидравлика;
  • постоянна висока точност при всички скорости, 25 км/ч до 400 м/ч (в зависимост от модела);
  • предлага коригиращ сигнал от CLAAS за всички изисквания за точност;
  • дава възможност за гъвкаво използване на електрическия волан на няколко машини;
  • предлага максимален комфорт на движение и точност;
  • терминалът на системата за управление и навигационния компютър могат да бъдат гъвкаво използвани на няколко машини;
  • е свързан с машината, посредством фиксиран монтаж на техниката на управляващи вентили в машината;
  • идеален за стопанства, които отглеждат специални култури.

В предимствата му се увериха от стопанствата в района на с. Цалапица ЗП Анна Иванова Гърнева и Вивагро.

Последваха ги и наши скъпи партньори от гр. Съединение – Анри 2008 и Ел Агро Маринчешки.

Пенко Лазаров нагледно обяснява на партньорите ни от „Анри 2008“ предимствата от лесното обслужване на AXION 850: лесен достъп до въздушния филтър; 50: 50 разпределение на товара на трактора между предния и задния мост; напълно балансиран трактор.


Единият от собствениците на фирма Анри 2008, Аргил Гишин, който има двама сина, привлечени към земеделския бизнес ни зарадва с непринуденото си мнение, че от близо 5 години сме на топ ниво, „както искаш го разбирай“, каза той. „Уважение да има, да се вдигне телефона, да кажеш човешки това мога да помогна това, не, това им трябва на клиентите. Изградена е системата с РАПИД, много сме доволни и от ремонтите групи“. А това е ключов фактор, който е решаващия при вземане на решение за покупка на машина от която и да е фирма.

Самият той се занимава със земеделие от 1993 и сподели, че трябва да е на ти с технологията. Затова е и приемствеността в бизнеса – синовете поемат щафетата и те са много по-наясно с предимствата, които вискотехнологичната GPS PILOT система предлага на всеки неин собственик и го превръща в истински пилот на полето.

И като говорим за приемственост, отиваме при следващия ни клиент Ел Агро Маринчешки – Стоян Маринчешки, който има двама сина, отново посветени като предишните ни клиенти в земеделието. На полето за демонстрацията ни посрещнаха внучките на Стоян, очарователни момиченца, които са наясно с какво се занимават дядо им и бащите им в семейния бизнес.

Стоян Маринчешки се занимава със земеделие от 1998г, бил е машинист в системата на БДЖ, но сменя посоката рязко и от 100 дка домати и пшеница, с които е стартирал собствения бизнес, обработвани от 40 човека роднини и с помощта на една Ифа, сега е горд собственик на 11 000 дка земи, на които гледа царевица, ориз, люцерна, слънчоглед, пшеница и нахут.

Трудностите пред бизнеса му особено с ориза не са малко, но е изключително доволен от партньорството си с РАПИД КБ, защото по всяко време насреща си има човешко отношение в съчетание с висок професионализъм. А за него това е от решаващо значение, защото преди всичко сме хора и това отношение към него накланя везната да работи с хората, които той познава, като лицата на РАПИД за района.

Отличен резултат след обработването на изключително сухата земя от незаменимия култиватор на Amazone Ceus 4000 за подобни почви, който я превърна в рохка и добре подготвена за есенниците земя. В съчетание, разбира се, на мощния AXION 950 и GPS PILOT, който води трактора по предварително начертания път на полето, а с функцията AUTO TURN дава възможност за автоматично завиване на полето. Така по-бързо попадате в изб,раната колея, избягвате застъпвания и можете изцяло да се концентрирате върху настройките на уредите. С виртуалната траектория на завоя при S10, AUTO TURN става дори още по-удобна.

Изводът, който се наложи след демонстрациите е един: земеделците имат нужда от GPS PILOT, за да се превърнат наистина в земеделски пилоти на своите машини, а РАПИД КБ в лицето на всеки един от своите представители в страната, гарантира за качественото намиране на решение за всеки един конкретен случай. Защото клиентите са ни важни, а отношението е 50% от добре свършената работа.

Потърсете ни на https://rapidkb.com/rapid-kb-contact/ , за да намерим заедно най-доброто решение за вашето стопанство сега!

Повече информация за GPS PILOT, можете да прочетете тук: https://www.claas.bg/products/claas/easy-2018/doplnityelno-oborudvane-za-gps-sistemi-zaupravlyeniye

БЮЛЕТИН

Абонирайте се за нашия бюлетин

Scroll to Top