CEMIS 1200 се превръща в нов стандарт за приложенията за прецизно земеделие в CLAAS - РАПИД КБ ЕООД

CEMIS 1200 се превръща в нов стандарт за приложенията за прецизно земеделие в CLAAS

Разработен от CLAAS E-Systems, новият CEMIS 1200 заменя предходния универсален терминал  S10. Дизайнът, графичният интерфейс и управлението използват 12-инчов мулти-сензорен екран, базиран на CLAAS CEBIS, превръщащи работата в интуитивно и опростено начинание.

Кристална резолюция и ясно структурирано представяне на информацията

Системата CEMIS 1200 притежава 12-инчов дисплей с високо ниво на яркост/контраст с функция мулти-докосване и ръчно превключване между дневен/нощен режим за работа. Работните зони и изображения за автоматизирано управление, специфичен за обекта контрол на количеството и документирането, могат да се конфигурират свободно. Бързият достъп предоставя възможност за директен, бърз достъп до важни функционални области и менюта.

Максимална честотна лента за автоматичното водене

Терминалът CEMIS 1200 е окомплектован с приемник SAT 900 multi GNSS за максимален набор от възможности. Приемникът и поддържащите сензори тук са съчетани в един компонент. Устройството SAT 900 поддържа всички сигнали за корекции (SATCOR от Trimble RTX по цял свят; EGNOS за Европа; RTK NET и RTK готовност, SBAS за Америка и Япония) и предоставя възможност за използване на спътниците GPS, GLONASS, Galileo и BEIDOU. Приемникът и терминалът могат да се разменят бързо и лесно при преместване от една машина на друга в стопанството.

Системата CEMIS 1200 се доставя с интегрирано CLAAS управление на лицензи и GPS COPILOT стандартно, за поддържано от спътници паралелно водене. Системата CLAAS GPS PILOT се предлага за автоматизирано управление, подпомагано от спътници. 5-годишен лиценз за SATCOR 15 коригиращ сигнал от Trimble RTX са включени стандартно, позволяващи постигане на точност от +/- 15 см. За по-прецизна работа, SATCOR 3 от Trimble RTX с +/- 3 см точност се предлага като опция, като алтернатива на RTK коригиращите сигнали. В допълнение, системата SATCOR 3 FAST от Trimble RTX е налична в Северна Америка и Европа, което налага време за инициализация по-малко от две минути при постигане на същата точност.

Различни RTK сигнали за корекции могат да се използват при RTK NET интерфейса, особено при използване на CTF контролиран трафик за фермерски системи или при strip-till технлогия и сеене, позволяващи високо прецизна повторяемост в обхвата +/- 2 до 3 см в течение на няколко години. Компонент на всички RTK активации представлява мостовият сигнал RTK BRIDGING STANDARD, предоставящ безпроблемно запаметяване на корекциите на ниво сантиметри за период до 20 минути, в случай на изгубване на коригиращ сигнала за корекции. Лицензът за системата RTK BRIDGING PREMIUM е наличен за неограничено запаметяване на корекции на ниво сантиметри.

Многофункционални ISOBUS опции

В допълнение на GPS PILOT за автоматизирано управление, системата CEMIS 1200 включва ISOBUS UT / AUX-N и ISO Task Controller / TC-BAS функционалности за управелние на ISOBUS инвентари, наред с онлайн трансфер на файлове, позволяващ предаване на данни за целите на документирането, като стандарт. Системата TC-BAS позволява импортиране и експортиране на работни заявки с позоваване на маршрути, очертания на полета и дейности в ISO-XML формат, съвместно с програма за управление на ферми. Във връзка с TELEMATICS или FMIS системите 365FarmNet и Omnia, работните заявки могат да се обменят онлайн. Налични са и допълнителни функционалности:

  • TC-SC за Контрол на секции, частични – ширини, замяна на секции със съвместими ISOBUS-приложения, като засяване на семена, разпръскване на торове, разпръскване на средства за растителна защита или дисковане. Могат да се управляват до 80 секции.
  • TC-GEO за събиране на данни, предаване на данни и обобщаване на данни за документиране и като основа за планиране на дейностите по полето.
  • Приложение с променлива норма(VRA) за GPS-базирано приложение при сеитба, торене или разпръскване на препарати за растителна защита. Картите за приложения се прехвърлят на Task Manager като ISO-XML заявки.

БЮЛЕТИН

Абонирайте се за нашия бюлетин

Scroll to Top