Нови опции за комбинираното ремарке за транспорт на фураж CARGOS - РАПИД КБ
399583 25 web Нови опции за комбинираното ремарке за транспорт на фураж CARGOS

С новите опции за оборудване на комбинираното си ремарке за сезон 2021 CLAAS разширяват възможностите за приложение, производителността и комфорта на оператора.

ISOBUS-обслужване с новия CEMIS 700

Всички нови модели на CARGOS с ниво на оборудване BUSINESS вече се предлагат и с универсалния ISOBUS-терминал CEMIS 700. Той заменя терминала COMMUNICATOR II. Цветният 7-инчов сензорен дисплей с увеличен контраст и автоматично превключване между дневен и нощен режим, 10 броя hard-бутони с подсветка, както и големият въртящ се основен бутон, гарантират лесното и комфортно управление. Оборудването обхваща и вход за до 2 камери за снимки в реално време, съвместим с ISO 11783, както и функции Aux-O и Aux-N, а също и UT1 и UT2.

Повече обем за CARGOS 8400

Друга новост при CARGOS 8400 е възможността за увеличаване на обема му чрез надстройка. С това полезният обем по DIN се увеличава с 2,5 m3 и достига общо до 38 m3. С доказани характеристики на модела CARGOS, като двустранно заточените ножове, известни с дълъг експлоатационен живот и подбирачът с хидравлично снижаемо дъно, CLAAS предлага компактно ремарке, което същевременно е изключително производително.

400714 25 web Нови опции за комбинираното ремарке за транспорт на фураж CARGOS

Допълнително завиване за серията CARGOS 700

За фуражните ремаркета от серията CARGOS 700 CLAAS предлага освен досегашните пасивно и хидравлично електронно управляемо завиване на колелата, вече и новото механично-хидравлично управление. Така CARGOS 700 с ниво на оборудване TREND вече може да бъде снабден и с тази функция, което досега беше запазена марка само за ниво BUSINESS.

Механично-хидравличното принудително управление работи на принципа на изместване с един основен (тандем), респ. с два основни работни цилиндъра (тридем), разположени на теглича и с хидро-акумулатор с голям капацитет  като защита от претоварване. Основните цилиндри са свързани към сфери Scharmüller 50 от страната на трактора и всеки от тях е снабден с планка със солидна болтова защита. При тандемните оси завиваща е последната ос, а при тридемните – първата и последната. По време на работа принудителното управление се задейства от трактора и не изисква постоянна връзка. Освен това системата работи без електроника. Чрез механичното управление хидравличната система гарантира щадене на почвата по време на маневри на заден ход и отлично подравняване на ремаркето зад  трактора – както на равен терен, така и при наклон.

Условие за работа с този тип управление е тегличът да отговаря на стандарт ISO 26402.

401006 25 web Нови опции за комбинираното ремарке за транспорт на фураж CARGOS

БЮЛЕТИН

Абонирайте се за нашия бюлетин

Scroll to Top