Тракторът CLAAS ARION 470 с отличие за висока ефективност

Тракторът CLAAS ARION 470 с отличие за висока ефективност

Най-икономичен в своя клас

CLAAS ARION 470 HEXASHIFT постави рекорд по отношение на икономия на горивото с цели 3% по-ниски стойности от всички тествани трактори до сега и с 16.1% по-добри резултати в своя клас при транспорт спрямо предшествениците си.

Постигнатият разход на гориво е от 270 гр/кВтч плюс 25 гр/кВтч AdBlue в полева тестова среда DLG PowerMix и 351 гр/кВтч плюс 32 гр/кВтч AdBlue при транспортни цикли PowerMix. С тези перфектни резултати, тракторът с 4-цилиндров двигател затвърждава пазарната си позиция като един от най-добрите в своя клас.

Рекордна ефективност и мощ

трактор CLAAS ARION 470

Тестовият център на DLG първо е подложил ARION 470 на подробни тестове за производителност и разход на гориво при динамометъра на силоотводния вал (PTO) и ролковия динамометър. Първоначалните резултати на спирачката на силоотводния вал показват, че ARION 470 е истински мощна машина, но в същото време и икономична. При обща мощност от 155 к.с., 144 к.с. са достъпни при вала отвеждащ мощността (ВОМ). Това са едни отлични резултати. При този тест е постигнат максимален въртящ момент от 600 Nm, което от своя страна води до 34% увеличение на въртящия момент. Тракторът изразходва дизелово гориво само от 242 гр/кВтч при номинална скорост или 224 гр/кВтч при максимална мощност плюс 25 гр/кВтч AdBlue.

Според елитното издание profi това са върхови стойности. При тест на различни полеви операции на стенд, CLAAS ARION 470 е с разход на гориво от 270 гр/кВтч плюс 21 гр/кВтч AdBlue, което е с почти 3% под средното за всички трактори измерено досега.

Тракторът се открои от конкурентите си и при тест за тежка и средно тежка теглителна работа с плугове и култиватори. Тук тестовият кандидат от Льо Ман изразходва около 6% по-малко гориво от средното. Въпреки ниското съотношение мощност/тегло от 37,51 кг/к.с., ARION 470 преобразува голямо количество мощност от двигателя в теглителна сила. Благодарение на изключителното сцепление, той постига впечатляваща максимална теглителна мощност от 133,38 к.с. Това е значително повече, отколкото могат да предложат много по-тежки трактори в този мощностен клас.

16 процента по-икономичен при транспортни дейности

ARION 470 се оказа още по-икономичен по време на транспорт. Тук стойността на използваното гориво е 351 гр/кВтч плюс 32 гр/кВтч AdBlue при 40 км/ч. Това е с огромните 16,1% под средното. Тестовият трактор е оборудван с 6-степенна скоростна кутия HEXASHIFT, която позволява максимална скорост от 40 км/ч при оптимални 1660 оборота на двигателя.

 

БЮЛЕТИН

Абонирайте се за нашия бюлетин

Scroll to Top