AMAZONE разшири продуктовата си гама с нов прикaчен култиватор COBRA-2TX

AMAZONE разшири продуктовата си гама с нов прикaчен култиватор COBRA-2TX

Прикачният култиватор COBRA-2TX e изцяло нова машина в продуктовото семейство на AMAZONE. Отличава се с универсалното си приложение. Може да се използва за механичен контрол на плевелите, за премахване на междинни култури, за плитка обработка на стърнища, при втора и трета по-дълбока обработка след оран, както и за подготовка на семенното легло.

AMAZONE COBRA-2TX се предлага в две работни ширини – 6 и 7 метра.

AMAZONE COBRA-2TX се предлага в две работни ширини – 6 и 7 метра. Дълбочината на работа е от 4 до 13 см. Култиваторът може да бъде дооборудван със задни валяци или с двоен прецизен заривач (щригели), за още по-добро смесване на почвата и образуване на фина пръст за последващи агромероприятия.

Задните валяци осигуряват перфектна подготовка на семенното легло при култури като царевица или захарно цвекло. Култиваторът може да се оборудва с различни видове валяци спрямо спецификата на полето, почвата и предпочитаните методи на обработка в стопанството.

Двойните заривачи са идеална комбинация за механичната борба с плевелите и плитка обработка на почвата. По този начин се създава много фино натрошена повърхност и се осигуряват идеални условия за покълване за последващо засетите култури. Допълнително предимство при използването на прецизните заривачи е оптимизираното разпределение на сламата.

Двоен прецизен заривач

Снимка 2: Двоен прецизен заривач

Интензивно смесване на остатъците от растения

Интензивното смесване на остатъците от растения се осъществява благодарение на вибрацията на работния орган с листови пружини ECO и по този начин се произвежда по-голямо съдържание на фина почва. Това позволява оптимални условия на покълване. Високият процент на фината почва има положителен ефект върху подготовката на почвата. В допълнение, листовите пружини ECO могат да се адаптират гъвкаво към всякакви почвени условия и да избягват препятствията.

AMAZONE Cobra- 2TX - листови пружини ECO

Снимка 3: Листови пружини ECO

Култиваторът има опция за допълнително оборудване със сечка за още по-добро раздробяване на растителните остатъци и висока производителност при стърнища с високи междинни култури като царевица и слънчоглед. Режещият валяк дава възможност за спускане от кабината на трактора по време на работа, следвайки контурите на полето и по този начин гарантира перфектното раздробяване на растителните остатъци по цялата работна дължина на машината, дори и при изключително неравни терени.

Сечка AMAZONE COBRA-2TX

Снимка 4: Сечка AMAZONE COBRA-2TX

Crushboard се предлага като допълнително оборудване за постигане на още по-добро изравняване и разронване на почвата. Тази специална опция дава възможност, например, за раздробяване на груби буци по повърхността след оран, както и за оптимална подготовка на сеитбеното легло. Crushboard има удобно, безстепенно, хидравлично регулиране на дълбочината и лесна за разбиране стандартна скала.

AMAZONE Cobra - 2TX - oпция Crushboard към рамата

Снимка 5: Опция Crushboard към рамата

Работната дълбочина на Cobra може да се регулира безстепенно от кабината на трактора, което осигурява навременна реакция на механизатора спрямо променящите се условия в дадено поле. Като алтернатива, работната дълбочина може да се регулира и механично.

За повече информация, обръщайте се към специалистите на РАПИД КБ, официален представител на AMAZONE за България на имейл: rapid.office@rapidkb.com и уебсайт www.rapidkb.com

БЮЛЕТИН

Абонирайте се за нашия бюлетин

Scroll to Top