Максимална производителност и гъвкавост с новата самоходна пръскачка на AMAZONE Pantera 7004 - РАПИД КБ ЕООД

Максимална производителност и гъвкавост с новата самоходна пръскачка на AMAZONE Pantera 7004

С Pantera 7004 AMAZONE разширява продуктовата си гама от самоходни пръскачки. Тази нова машина се отличава с голям капацитет на резервоара и изцяло новоразработена ходова част. Pantera 7004 съчетава висока производителност с първокласни характеристики на шофиране и е идеална за големи ферми и контрактори, които имат високи изисквания за ефективност и комфорт.

Капацитет на резервоара от 7000 литра

С максимален капацитет на резервоара за пръскане от 7000 литра и номинален обем от 6600 литра, Pantera е проектирана за огромни работни обеми. Резервоарът е изработен от подсилена пластмаса със стъклени влакна и има изключително гладки вътрешни и външни стени без ъгли и пролуки, което позволява перфектно почистване. Както и в предходните модели от серията, разположението на четирите дюзи за почистване под високо налягане, разбъркването и изпускателния резервоар гарантират оптимално почистване с минимални остатъчни обеми. Резервоар от 500 литра осигурява чиста вода за почистване. Той е разположен в задната част на машината, като гарантира, че тя има нисък център на тежестта, дори при празен резервоар за пръскане.

Голям капацитет съчетан с ниско тегло

Машината е лека в своя клас на производителност. Теглото и с празен резервоар е приблизително 12 тона. Големите колела с външен диаметър до 2,05 метра могат да бъдат конфигурирани за максимална защита на почвата и просвет. Освен това, оптималното разпределение на теглото и автоматичният контрол на сцеплението на всяко колело гарантират възможно най-доброто сцепление във всяка ситуация.

Задвижването е перфектно съобразено с условията на работа с мощност на двигателя от 306 к.с., която се предава хидравлично към колелата. Следователно Pantera може да работи при всякакви условия и е изключително икономична.

Ходова част с независимо окачване на колелата и компенсация на наклона

Новата ходова част с независимо окачване на задните рамена е с уникален дизайн. Хидропневматичното окачване е адаптивно, при което характеристиките на ходовата част са съобразени с терена. Това интелигентно управление осигурява най-добрата стабилност при транспорт и максимален комфорт при работа, съчетани с опростен дизайн с намалено тегло в сравнение с конвенционалното независимо окачване. Освен това системата предотвратява всяко клатене, когато резервоарът не е изцяло пълен и позволява високи транспортни скорости, дори и по пътища с лошо качество. Стандартно се предлага с хидравличното регулиране на ширината на следите от 2,00м до 2,75м. А модификацията Pantera -W е с ширина на следите от 2,25м до 3,00м . Пътният просвет и при двата модела е приблизително 1,30 м, което означава, че може да се премине над високи култури без щети.

Друг плюс е функцията за опазване на почвата при шофиране с изместена следа, при която например предните колела могат да бъдат настроени на минимална ширина на колеята, а задните колела на максимална, което означава, че почвата се преминава само веднъж. В резултат на това, особено при неблагоприятни почвени условия, почвата не залепва толкова много и младите растения почти не понасят повреди. За разлика от управлението “кучешки ход“, машината винаги е подравнена спрямо посоката на движение.

Интегрираната компенсация на наклона е друг акцент. Наклонът на превозното средство се отчита чрез сензори и машината автоматично се поддържа хоризонтална до определен наклон. Тази характеристика, в комбинация с ниския център на тежестта на машината и хидропневматичната ходова част, осигуряват изключително висока стабилност при големи наклони. В допълнение към повишения комфорт при шофиране, това позволява на водача да работи изключително безопасно, дори и в много хълмисти терени.

Нова комфортна кабина

Новата кабина предлага модерно работно място с отлична видимост във всички посоки. При 3 нива на оборудване операторът няма какво да желае по отношение на комфорта. Кабината е оборудвана с филтрация, която отговаря на категория 4, предлагаща възможно най-висока безопасност по време на работа. Новият подлакътник се характеризира с изключително изчистен и ергономичен дизайн. Той е пригоден специално за функционалността на самоходна пръскачка и всички важни функции са винаги на разположение.

Като част от стратегията за двоен терминал, 7-инчовият AmaDrive терминал визуализира основните работни функции, докато пръскащата система се управлява чрез ISOBUS терминал. Всички важни функции за пръскане могат да бъдат програмирани като бутони на ISOBUS -съвместими мултифункционални ръкохватки.

12 LED работни светлини вече са стандартно вградени в покрива на кабината. Нощта се превръща в ден с LED работните светлини в задната част на машината и опцията за индивидуално осветление на дюзите на стрелата.

Технология за растителна защита с висока производителност

Буталните диафрагмени помпи са проектирани за постоянна обща производителност от 610 л/мин за максимални работни скорости. Принципът на впръскване осигурява капацитет на засмукване от приблизително 700 л/мин при пълнене. Това позволява скорост на пълнене до 1000 л/мин с 3″ смукателна връзка, което води до минимални престои.

SmartCenter се предлага в двата установени варианта „Comfort-Pack“ и „Comfort-Pack plus“ и със сигурност ще впечатли с изключителен оперативен комфорт и изключителни нива на производителност за засмукмване на препарати за растителна защита.

Прецизните щанги на AMAZONE са с уникалната конструкция като на самолетно крило. Това позволява работни ширини от 24 м до 48 м с много възможности за намаляване и много ниско тегло. Това означава, че Pantera 7004 е идеална не само за големи ферми, но и за гъвкава употреба от контрактори. Освен това са възможни високи работни скорости, без да се налага да се правят компромиси с качеството на нанасяне, благодарение на изключително бързото и прецизно активно насочване на стрелата „ContourControl „.

DirectInject система за директно подаване

DirectInject, наградена от DLG, се предлага като опция. Това позволява да се добавят допълнителни продукти, когато е необходимо, за няколко секунди, което прави използването на самоходната пръскачка още по-гъвкаво и по-ефективно. Системата е напълно интегрирана, което означава, че всички функции – от активиране до почистване – могат да бъдат стартирани от кабината с натискането на един бутон.

  • Ефективност: Голям капацитет на резервоара от 7000 литра и големи работни широчини на щангите от 48 метра, съчетано с работна скорост до 30 км/ч
  • Запазване на почвата: Лек дизайн и големи размери на гумите с оптимално разпределение на теглото
  • Удобство: ултрамодерно шаси и технология на кабината, както и лесно управление
  • Гъвкавост: Хидравлично регулиране на ширината на следите и голямо разнообразие от стрели за различни приложения
  • Безопасно на пътя и на полето: Нисък център на тежестта и стабилна ходова част с автоматична компенсация на наклона

БЮЛЕТИН

Абонирайте се за нашия бюлетин

Scroll to Top