CLAAS LEXION 8800TT показа висока производителност и мощ на полето (ВИДЕО)

CLAAS LEXION 8800TT показа висока производителност и мощ на полето (ВИДЕО)

Тази година РАПИД КБ бе домакин на организирания от CLAAS, LEXION Demo Tour 2023. По време на демонстрациите общо 5 български стопанства имаха възможност да се запознаят с предимствата на зърнокомбайна CLAAS LEXION 8800TT.

На фокус в това видео е стопанството на Диян Танев, собственик на ЕТ АГРОПЛОД. Той обработва 20 000 дка с пшеница, царевица, слънчоглед, рапица и фуражен грах в землището на град Нова Загора.

Христо Маринов, Продуктов мениджър на CLAAS, представи предимствата на комбайнa CLAAS LEXION 8800TT пред механизаторите от ЕТ АГРОПЛОД. Те бяха впечатлени от високата производителност, мощността на машината и безкомпромисния комфорт в кабината.

Демонстрационният комбайн CLAAS LEXION 8800TT e с мощност 700 к.с., с гумено-верижно задвижване TERRA TRAC с широчина на веригата 635 мм. Постигнатата високата производителност е благодарение на вършачната системата APS SYNFLOW HYBRID, която е с 3 барабана и ширина 1 700 мм. Самият вършачен барабан е с диаметър 755 мм. Големият обем на бункера за зърно от 18 000 литра и високата скорост на разтоварващия шнек от 180 л/сек. също допринасят за високата производителност на машината.

Зърнокомбайните от серията LEXION са стандартно оборудвани със системата DYNAMIC COOLING. Тя осигурява охлаждане на двигателя с хоризонтално разположен вентилатор с променливи обороти. Това гарантира икономия на гориво. Едновременно с това се гарантира оптимален поток от чистия въздух, засмукван над машината и насочването му настрани след преминаването през радиатора.

Ненадминатият комфорт за операторите се постигна от  пълния пакет на оборудване на системата – CEMOS AUTOMATIC. Тя дава възможност за получаване на подробни данни за състоянието на  прибирания материал в реално време и същевременно с това автоматично настройване на оптималните режими на работа на машината.

Aз бях вътре в кабината на машината, визуализацията е много добра на параметрите на жътва. Производителността беше около 70 тона на час, което е впечатляващо. Качеството на ожънатото зърно беше много добро като чистота, като начупеност. Първите ми впечатления са доста добри.„, каза Диян Танев, собственик на Агроплод ЕТ

БЮЛЕТИН

Абонирайте се за нашия бюлетин

Scroll to Top