ROTO PLUS сепариращ механизъм от комбайн CLAAS APS HYBRID - ПОРЕДНО ДАРЕНИЕ НА CLAAS ЗА АГРАРНИЯ ФАКУЛТЕТ НА РУСЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ - РАПИД КБ ЕООД

ROTO PLUS сепариращ механизъм от комбайн CLAAS APS HYBRID – ПОРЕДНО ДАРЕНИЕ НА CLAAS ЗА АГРАРНИЯ ФАКУЛТЕТ НА РУСЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ

Представители на фирма CLAAS, Германия, връчиха официално дарение на аграрния факултет на Русенския университет – реален ROTO PLUS сепариращ механизъм от комбайн CLAAS APS HYBRID. На церемонията присъстваха г-н Фин Петерсен, главен мениджър сервизни услуги CLAAS, Германия, г-н Михаел Байер – регионален директор за Югоизточна Европа, инж. Николай Цеков, мениджър продажби във фирма РАПИД КБ ЕООД, официален представител на CLAAS за България, инж. Светлин Стойчев – ръководител отдел Сервизно обслужване в РАПИД КБ ЕООД.

Проф. Пламен Кангалов – Зам. ректор по учебната работа откри церемонията и разказа за дългогодишното сътрудничество на Русенския университет с фирма CLAAS и техния официален представител у нас РАПИД КБ ЕООД. Г-н Петерсен отбеляза значимостта на дарения механизъм, който все още се използва и в най-новите модели комбайни на фирмата. Г-н Байер говори за приносът на дългогодишното сътрудничество между трите организации към подготовката на висококвалифицирани инженерни кадри за нашето селско стопанство. На церемонията присъстваха преподаватели и студенти от Аграрно Индустриалния факултет на Русенския университет.

След церемониалното прерязване на лентата, гостите проведоха среща за обсъждане на възможностите за задълбочаване на сътрудничеството и беше договорено съставянето на конкретен план за осъвременяване на учебните програми и планове на специалностите Земеделска техника и технологии, Аграрно инженерство и Мениджмънт и сервиз на техниката, както и лекционен и практически курс, провеждан от специалисти на фирма РАПИД КБ ЕООД за студентите от тези специалности.

Leave a Comment

БЮЛЕТИН

Абонирайте се за нашия бюлетин

Scroll to Top