Да помислим през летните горещини за прецизност при зимната обработка на пътищата - РАПИД КБ ЕООД

Да помислим през летните горещини за прецизност при зимната обработка на пътищата

Подаваме ви интересна информация, относно  иновативно устройство, Ice Tiger, за разпръскване на сол и солени разтвори с изключителна прецизност, представляващо изцяло нова разработка на немския концерн AMAZONE.

Новата конвейерна технология, използваща подова конвейерна лента, позволява разпръскването на соли с различно съдържание на влага, дори в много малки количества, наред с разпръскване на материали, предотвратяващи подхлъзването, като ситен чакъл или пясък. Съвместното използване на IceTiger с удобното ISOBUS управление ги превръща в прецизна машина за разпръскване на сол и пясък през зимата.

При работни ширини от 2 до 8 м устройството IceTiger може да бъде перфектно настройвано спрямо нуждите на зоната, нуждаеща се от обработване.

Да помислим за осигуряването на безаварийни условия през зимата.

Рапид КБ като официален предстатавител на марката е насреща за всякаква допълнителна информация, както за Ice Tiger, така и при нужда от машина за прикачване на устройството.

Amazone предлага IceTiger – иновативно устройство за разпръскване на сол и солени разтвори с изключителна прецизност, представляващо изцяло нова разработка. Новата конвейерна технология, използваща подова конвейерна лента, позволява разпръскването на соли с различно съдържание на влага, дори в много малки количества, наред с разпръскване на материали, предотвратяващи подхлъзването, като ситен чакъл или пясък. Съвместното използване на IceTiger с удобното ISOBUS управление ги превръща в прецизна машина за разпръскване на сол и пясък през зимата.

Иновация: Интелигентна прецизна система – регулируем подов конвейер и електрическо регулиране на точката за дозиране чрез ISOBUS

Хидравлично задвижваното подаване на материала за разпръскване чрез подов конвейер представлява уникална функция. Благодарение на широката контактна повърхност, материалът, подлежащ на разпръскване, се транспортира непрекъснато, без задръствания и натрупвания към ръкав, подаващ го към разпръскващия диск. Хидравличен мотор позволява прецизно регулиране на скоростта на подовия конвейер в бързия или бавния диапазон, позволяващ при необходимост разпръскването дори на изключително малки количества – до 5 г/м². Възможната работна ширина за разпръскване на прецизния диск варира от 2 до 8 м. Поради това IceTiger може да се настройва перфектно спрямо изискванията на зоната, нуждаеща се от третиране.

Интелигентната прецизна система също предлага съществено предимство, касаещо електронното регулиране на точката за подаване чрез ISOBUS. В това отношение необходимата степен за разпръскване вляво или вдясно се настройва удобно и лесно от мястото на водача на трактора. Зоната на разпръскване се регулира от електрически задействащ механизъм, докато превозното средство се движи по пътя. Тогава изцяло автоматичното регулиране на точката за подаване осъществява точни настройки за материала, подлежащ на разпръскване, за генериране на желаната симетрична или асиметрична форма на разпръскване. Електронното регулиране на точката за подаване работи съвместно с автоматичното регулиране на скоростта на разпръскващия диск. Гъвкавото регулиране на работната ширина позволява прецизно настройване на схемата за разпръсване за покриване на една или две ленти за движение едновременно. Нещо повече – схемата за триъгълно разпръскване може да бъде регулирана по начин, позволяващ цялостно оптимално покриване с разтвор на пътната повърхност в областта на кръгови движения.

IceTiger предлага уникалната Интелигентна прецизна система с хидравлично задвижван подов конвейер, авангардно ISOBUS управление и диск за прецизно разпръскване.

В кабината на трактора Amazone предлага собствено разработения AmaTron 4 ISOBUS терминал, което означава, че дори трактори, които са несъвместими с ISOBUS системата като стандарт, могат да бъдат преоборудвани с AmaTron 4 за зимно третиране на пътищата. Терминалът, наподобяващ таблет, предлага 8-инчов цветен тактилен монитор с дневен и нощен режим, практично меню за бързо стартиране с интелигентна навигация, наред с автоматизирани настройки на бутоните, активирани чрез сензори за допир. Всички функции в работното меню могат да се активират чрез AmaPilot+ мултифункционалния джойстик или чрез други ISOBUS мултифункционални джойстикове за предоставяне на максимален комфорт.

Опция: Интегрирана система за предварително овлажняване на солта

Устройството IceTiger може да се оборудва с приспособление за разпръскване на солени разтвори с обща вместимост на резервоара от 500 л за разпръскване на FS30 предварително овлажнена сол, като опция. Сухата сол и разтворът се смесват непосредствено преди разпръскващия диск, където прецизно регулираният солен разтвор се подава от хидравлична помпа със защита от работа на сухо. Смесването на двата продукта допринася за редуциране на съдържанието на сол с около 23%, в сравнение със сухата сол. Това позволява по-бързо размразяване на пътната повърхност и съществено намаляване на загубите, предизвикани от вятъра.

Умна експлоатация с EasySet 2 – ценова ефективност и екологичност

Основната версия на IceTiger се управлява от специфичния за съответната машина EasySet 2 терминал, разположен в кабината. Простата, интуитивна експлоатация налага провеждането на изключително кратък инструктаж, улесняващ експлоатацията при използване на няколко водача. След въвеждане на необходимия темп за разпръскване и желаната работна ширина, подаването се регулира автоматично, в зависимост от скоростта на движение. Точката за подаване се регулира ръчно при използване на EasySet 2. Функцията +100% може да се използва за удвояване на темпа и скоростта на подаване в критични точки като мостове или кръстовища. Калибрирането на работната ширина, скоростта и темпа на подаване също може да се осъществява чрез докосването на съответния бутон. В допълнение, LED работните светлини и предупредителния светлинен маяк могат да се активират чрез EasySet 2. Камерата за заден ход с изглед от зоната за разпръскване и камерата, вградена в силоза за мониторинг на нивото на солта представляват опции.

По-голям бункер за обработване на по-големи пространства

Основната версия на устройството за разпръскване на сол IceTiger е оборудвано с бункер с вместимост 1 000 литра. Бункерът притежава благоприятно разположение на центъра на тежестта, генерирано от 3-точковото позициониране и стръмните стени на бункера. Това предотвратява остатъчно полепване на материала. Като опция, вместимостта на бункера може да се увеличи до максимум 1 900 л чрез добавяне на разширения от 300 л или 600 л.

Перфектнатa комбинация: трактор CLAAS + Ice Tiger

Leave a Comment

БЮЛЕТИН

Абонирайте се за нашия бюлетин

Scroll to Top