История, в която има #CLAAS, много земеделие и любов към земята - РАПИД КБ ЕООД

История, в която има #CLAAS, много земеделие и любов към земята

Преди няма и месец ви обещахме да разкажем семейната история на приятел на #РАПИДКБ, тясно свързана с #CLAAS, земеделието и любовта към земята.

Този наш приятел се казва Владислав Василев, кръстен  на дядо си, Владо Василев. Той е на 16 години и със споделеното по-долу ни подари безценната история на тяхното семейство, преплетена с историята на живота на земеделските машини.

Историята на приемствеността. Историята на тези машини, които #РАПИДКБ, повече от 30 години се грижи да доставя до вас, нашите клиенти и партньори, за да осигуряваме заедно поминък за българските села и градове.

Дядо Владо и внук Влади. Историята на приемствеността в поколенията и в машините, които осигуряват поминък за българските села и градове.

Влади е бил в детската градина, когато очаквал с нетърпение да минават покрай оградата огромните машини и всяко лято се возел в комбайна #CLAAS с дядо си и така до 2018 когато подкарава сам #TUCANO 330.

Всичко започва обаче доста по-рано. Още през 1981 г., по повод 40 години от ТКЗС “ПИРНЕ“ –  първото в Източна България и едва трето за цяла България – се свиква събрание, в което се оповестява, че ще се вземат два броя #CLAAS DOMINATOR 106. Дядо му, Владо Василев разказва, какъв огромен отзвук е имало, когато докараните с кораб от Германия машини са доставени в Пирне: „След като ги получихме ни писаха във вестника, имаше специална статия за 40 годишнината, акцентът беше върху двете нови машини! В началото идваха сервизни специалисти от Германия, с преводачи, за да ни обясняват кое как да настроим и за какво служи.

архив: Владо Василев

Споделя, че #CLAAS DOMINATOR 106 е изкарал близо 20 години вярна служба пру тях. Като главен механик и началник на работилницата, е имал възможността да сравни работата с „клас“-овете и предишните стари руски и германски комбайни. „Вдигнаха една педя летвата над предишните“.  

Дядо Владо сподели, че са си провеждали състезания, по време на жътва: „От началото до края на блока (то едно време бяха дълги, ама дълги), разбира се, Доминаторите бяха първи! И по-производителни, и по-лесни за обслужване. Когато се прибирахме през селото, на моята комбайна бях сложил тромбони и свирих с тях.
Бяхме като сензация, а децата от детската градина се нареждаха на оградата да ни гледат.
По-късно ТКЗС-то се раздели на две кооперации, едната комбайна остана при нас, другата – в другата кооперация.
След дълги години на успешна и безаварийна жътва, машините излизат в заслужена почивка, за да отстъпят място на новото поколение комбайни #CLAAS.

Новите зърнокомбайни DOMINATOR по време на жътва в Пирне.

И така и до днес усилена жътва кипи из пирненските поля… А трите поколения Василеви ще продължат да обгрижват земята, която дава хляб и история на поколенията.

Снимка, доказателство, че #РАПИДКБ подкрепя приемствеността в земеделието, защото човек е толкова голям, колкото са големи и мечтите му. Благодарим на Влади, че сподели снимките с нас, успех в сбъдването на мечтите!

Leave a Comment

БЮЛЕТИН

Абонирайте се за нашия бюлетин

Scroll to Top