Косачка CLAAS DISCO 32: достъпна цена и отлично качество на косене - РАПИД КБ ЕООД

Косачка CLAAS DISCO 32: достъпна цена и отлично качество на косене

РАПИД КБ, като официален представител на CLAAS за България, предлага на пазара серията косачки със задно навесване DISCO 10, които се отличават с опростена конструкция, модерен и семпъл дизайн и ниско собствено тегло. Серията обхваща 3 модела, съответно със следните работни ширини: DISCO 24 с работна ширина 2,20 м., DISCO 28 с работна ширина 2,60 м. и универсалната DISCO 32 с работна ширина 3,00 м.

При всички модели, конструкторите са внедрили вече добре познатата и патентована косачна греда MAX CUT, доказала се със своята здравина и надеждност, което гарантира дълги часове безаварийна работа, без необходимост от специална поддръжка. Всички високо натоварени зони на машината са получили допълнително подсилване.

Серията DISCO 10 може да работи върху терени с наклон до 45°. Механизмът за механична защита на косачната греда от претоварване реагира незабавно в случай на колизия, като освобождава косачната греда и тя се премества назад. При повторно стартиране тя автоматично се връща в работна позиция.

Задвижването с двустепенна предавателна кутия се предлага стандартно и осигурява изключително компактни размери при транспорт, благодарение на функцията за сгъване при транспорт от 95°. Мощното ремъчно задвижване поема пиковите натоварвания, като регулировката на натягането на предавката се извършва с въртяща се ръкохватка. Също като при предходните модели, мощността се предава директно отгоре към вътрешния косачен диск, което повишава ефективността на системата. Оборотите на силоотводния вал може да се намалят от 540 об./мин. на 480 об./мин. при по-леки култури или леки дейности, което значително намалява консумацията на гориво на трактора.

Лесната поддръжка също е голямо предимство. Косачната греда е напълно достъпна по цялата работна ширина благодарение на  широко разгъващите се работни покривала. Ножовете са конструирани с механизъм за бърза смяна. Различните опции за монтаж, рамката за бързо прикачване към задния навес на трактора и ниската точка на свързване на долното ляво рамо на навесната система правят прикачването на косачката бързо и лесно.

Leave a Comment

БЮЛЕТИН

Абонирайте се за нашия бюлетин

Scroll to Top