AMAZONE ZA-V - прецизната навесна тороразпръсквачка за Вашето стопаство - РАПИД КБ ЕООД

AMAZONE ZA-V – прецизната навесна тороразпръсквачка за Вашето стопаство

AMAZONE ZA-V е навесната тороразпръсквачка, която покрива всички критерии за прецизно земеделие. Изключително високата й производителност – до 390 кг/мин и  работна ширина до 36 м я прави изключително привлекателна за всякакви видове стопанства.

Навесната тороразпръсквачка ZA-V се предлага с:

 • обем на бункера от 1.400 л до 4.200 л
 • висока работна скорост до 30 км/ч.
 • благодарение на високата си производителност до 390 кг/мин и работна широчина до 36 м се постига особено висока производителност по площи.
 • ISOBUS комуникация, техника на претегляне
 • хидравлично или електрическто устройство за гранично разпръскване Limiter V или V+
 • много други опции отличават ZA-V като една от най-модерните тороразпръсквачки в своя клас.

Силните страни на тораразпръсквачката ZA-V на AMAZONE в един поглед:

 • Прецизни картини на разпръскване с до 36 м работна широчина и с до 16 секции
 • Максимална производителност по площи при разпръсквано количество от 390 кг/мин и скорост на работа до 30 км/ч
 • Дълбоко изтеглен основен резервоар без ъгли и ръбове за най-малки остатъчни количества и лесно почистване
 • Прецизен контрол и управление на разпръскваното количество с техника на претегляне 200 Hz и сензор за наклоняване
 • Soft Ballistic System (SBS) за изключително щадяща работа с тор и по-малко натрошаване на тора
 • Интелигентна, щадяща торовете бъркалка с намаляване на оборотите при затворен плъзгач
 • Разпръскващи дискове с особено бързо и точно регулируеми разпръскващи лопатки чрез QuickSet
 • Хидравлично или електрически управлявано устройство за гранично разпръскване Limiter V респ. Limiter V+ за точно торене в края на площите, гранично торене и торене край напоителен канал
 • Компактно, надеждно затварящо и удобно за употреба сгъващо се покриващо чергило или сгъващо се покривно чергило
 • Служба за консултации по наторяването DüngeService, качествено и уникално сервизно обслужване с повече от 25 години опит

Допълнителни разширения на надстройката За да се увеличи допълнително капацитета на резервоара на ZA-V, РАПИД КБ, като единственият официалаен представител на AMAZONE за България, предлага за S и L надстройките подходящи разширения. Обемът на разширенията е 600 литра за S надстройки или 800 литра за L надстройки

Специалистите на РАПИД КБ, споделят че, печели този, който претегля, затова препоръчват ZA-V Profis с претегляща рама

Системата за претегляне за рамите Super и Ultra предлага контролиран комфорт и повече сигурност. Тя определя онлайн с техника за претегляне 200 Hz различните свойства на разпръсквания материал – и при това с голяма точност на измерване. Тя автоматично прави сравнение на действително разпръскваното количество със зададеното количество. Отклоненията в изтичането, например при хетерогенни минерални торове, се разпознават и разпръсквачката автоматично се пренастройва посредством електрическите дозиращи шибъри. Освен това за баланс на хранителните вещества по полеви блокове се извършва точно документиране на разпръскваното количество. За балансирано подхранване на почвата разпръскваното количество може да се промени с натискане на един бутон от терминала.

Няма калибриране. Задайте разпръскваното количество и потегляйте! По-лесно от това просто не може.

Сензор за наклон за много хълмист терен

При ZA-V Profis се вземат под внимание възможните влияния чрез преместване на центъра на тежестта по време на движение с помощта на сензорикa за наклоняване при измерванията: един двуосов сензор за наклон, който регистрира наклона напред и назад, както и наляво, и надясно, коригира грешките при измерването, които могат да възникнат при изкачване или спускане при движение по склонове.

Сензорът за наклон коригира неточностите в измерването при хълмист терен. Amazone предава неговите данни в Tronic варианта (ISO-Bus) и в терминала за обслужване оптично с нивелир, така че тороразпръсквачката може да се настрои оптимално.

Една тороразпръсквачка – много възможности

За клиентите ни, които желаят с една работна операция да разпръскват перфектно два различни вида минерални торове, AMAZONE предлага уникалната възможност предна навесна тороразпръсквачка. За разлика от използването на смесени торове в дадена тороразпръсквачка, при този вариант всяка тороразпръсквачка може да бъде оптимално адаптирана към характеристиките на съответния тор. По този начин се цели перфектно напречно разпределение за двата тора. Възможно е и разпръскване с две различни карти на приложението.

ZA-V разполага със системи за гранично разпръскване Limiter V или V+, за да разпръсквате там, където вашите растения се нуждаят от тор

Свържете се с единствените оторизирани от AMAZONE за България специалистина РАПИД КБ, за да Ви съдействат да вземете най-доброто решение за обработване на Вашите земи!

Leave a Comment

БЮЛЕТИН

Абонирайте се за нашия бюлетин

Scroll to Top